Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 9 of 9

    Lady needs help on sky + and freesat!

    This is a discussion on Lady needs help on sky + and freesat! within the Freesat forums, part of the Sky & Sky+ TV category; Lady needs help on sky + and freesat! Hi everybody i am new and hoping sumbody can help me! I ...

    1. #1
      beckytom's Avatar
      beckytom is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Oct 2008
      Location
      London
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Lady needs help on sky + and freesat!

      Lady needs help on sky + and freesat!


      Hi everybody i am new and hoping sumbody can help me! I live in block of flats with a communal sky dish. I have a 32" tv with freeview built in my friend told me about freesat and so i want 2 get one. if i bought a sky + plus box off ebay, i am aware i would have 2 ring sky to get a card for 20, but would i be able to record programs onto the + plus and also if just get a normal box do i have 2 subscribe to HD channels as i also have a dvd recorder that used to record fine when i had a crt tv and freeview box but now even with freeview it only tunes into the a
      analogue channels i.e bbc1 also does sky have 2 run threw my phone line as my boyfriends sky does? any advice appreciated p.s. i also dont get any freeview signal in my bedroom so would i have 2 get 2 sky boxes


    2. Advertisement
    3. #2
      skypaulusplus's Avatar
      skypaulusplus Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: Lady needs help on sky + and freesat!

      well to record you have to pay sky 10 per month sky+subscription
      and a normal box (no rec) needs one feed,eg from a communial dish but a sky plus box needs 2 so it would need a seperate dish, and a quad lnb(4 outputs) so you could have 2 sky plus boxes. if you wand sky+hd then it would be cheaper subscribling to sky on the basic subscription and multiroom or a tv link.
      if you need more help then just ask

      oh and if you subscribe you will need it connected to the phone

    4. #3
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Lady needs help on sky + and freesat!

      well to record you have to pay sky 10 per month sky+subscription
      This is incorrect, all you need is a Sky TV subscription. Sky+HD costs 10 a month.

      I can't see why your DVD recorder should not record digital channels if it is connected to a Digital box. If it has a built in Tuner this may not, but connected to a Sky or Freeveiw box it will not be using it's internal tuner.

      You need 2 connections to the Sky+ box to enable recording. This can be 2 wires from the dish or through a stacker device which I think is quite expensive.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #4
      skypaulusplus's Avatar
      skypaulusplus Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: Lady needs help on sky + and freesat!

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      This is incorrect, all you need is a Sky TV subscription. Sky+HD costs 10 a month.
      she said FREESAT so if you want to record using a sky plus box for freesat from sky the 10 sky+ charge still lies

    6. #5
      beckytom's Avatar
      beckytom is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Oct 2008
      Location
      London
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Lady needs help on sky + and freesat!

      thanx for ur help to be honest i think it will be cheaper for me 2 just get sky i think i shall just get the standard box and that should mean my dvd recorder will record threw that then i hope also just because my tv is hd does that mean i HAVE 2get sky hd?

    7. #6
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Lady needs help on sky + and freesat!

      just because my tv is hd does that mean i HAVE 2get sky hd?
      No a normal Sky box should be fine connected with a scart lead to your TV. The installer would set it all up for you when he comes out.
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    8. #7
      dms05's Avatar
      dms05 is offline Sky User Beta tester
      Exchange: 0151
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      1,694
      Thanks
      12
      Thanked 52 Times in 50 Posts

      Re: Lady needs help on sky + and freesat!

      Don't forget that the cheapest Sky TV package also entitles you to FREE Sky Broadband and FREE Sky telephone calls. So it may be you can move your broadband to Sky and essentially get Sky TV for free (or at a very reduced price) as you won't be paying another ISP.

      HDTV picture quality on a large screen TV is often better than SD pictures BUT (and it's a big BUT) most SD is still very watchable (ITV1 is a noticeable exception). In any case not a lot is broadcast in HD. I have both and use both quite happily.

    9. #8
      beckytom's Avatar
      beckytom is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Oct 2008
      Location
      London
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Lady needs help on sky + and freesat!

      ok i think will subscribe i have a sky box my boyfriend gave me so will they just fit it in

    10. #9
      dms05's Avatar
      dms05 is offline Sky User Beta tester
      Exchange: 0151
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      1,694
      Thanks
      12
      Thanked 52 Times in 50 Posts

      Re: Lady needs help on sky + and freesat!

      As a new customer you may be able to get something better for nothing more than the installation cost. If you can get a Sky+ box as that has a Hard Disk recorder and the best software available - genuinely 1 press recording and 1 press playback.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION