Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 16

    Anyone have a Freesat Card and SKY+?

    This is a discussion on Anyone have a Freesat Card and SKY+? within the Freesat forums, part of the Sky & Sky+ TV category; Im thinking of getting a Freesat card but i have a SKY+ box.. Will these work together as ive seen ...

    1. #1
      Paulbruk08's Avatar
      Paulbruk08 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Freeview
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Location
      Doncaster - UK
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Question Anyone have a Freesat Card and SKY+?

      Im thinking of getting a Freesat card but i have a SKY+ box.. Will these work together as ive seen on some websites, that freesat cards only work with Sky digiboxes?

      Is a SKY + box classed as a Digibox?

      Thanks Paul.


    2. Advertisement
    3. #2
      richone54's Avatar
      richone54 is offline Sky User Member
      Exchange: watford
      Broadband ISP: Virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Watford
      Posts
      2,627
      Thanks
      0
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Anyone have a Freesat Card and SKY+?

      no reason why it should not work , the recording/pause feautures on the sky plus will not work as you need to have a subscrition to use them

    4. #3
      Paulbruk08's Avatar
      Paulbruk08 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Freeview
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Location
      Doncaster - UK
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Anyone have a Freesat Card and SKY+?

      really?
      i just tried it and it recorded sky news fine?
      although it would nt play back anything from the old planner that is on a encrypted channel ie channel 4... I just have my old sky card in it, not Freesat Card at the moment though...

    5. #4
      richone54's Avatar
      richone54 is offline Sky User Member
      Exchange: watford
      Broadband ISP: Virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Watford
      Posts
      2,627
      Thanks
      0
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Anyone have a Freesat Card and SKY+?

      and you dont have a subscribtion ?

      edit just re-read your post !, you may have to wait for someone who knows more about this sort of thing (there are a few on here, just mabey not at the moment) i was under the impresion that my above statement about neededing a current subscribtion was correct as they have not long age let you use the sky plus features without the premium channels (you used to have to have sport and/or movies to use it, if not it was an extra 10 per month)
      Last edited by richone54; 12-01-08 at 10:46 PM.

    6. #5
      Paulbruk08's Avatar
      Paulbruk08 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Freeview
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Location
      Doncaster - UK
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Anyone have a Freesat Card and SKY+?

      Quote Originally Posted by richone54 View Post
      and you dont have a subscribtion ?
      Not at this address im at now... i do have a box at my parents with a subscription, this box i have here is my old multi-room (2nd) box... which had its card cancelled when i moved home recently..

      Hence i only get the FTA channels at the moment.

      Paul.

    7. #6
      richone54's Avatar
      richone54 is offline Sky User Member
      Exchange: watford
      Broadband ISP: Virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Watford
      Posts
      2,627
      Thanks
      0
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Anyone have a Freesat Card and SKY+?

      ^^ sorry paul - i re-read your post as i submitted mine
      i then edited as above

    8. #7
      Paulbruk08's Avatar
      Paulbruk08 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Freeview
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Location
      Doncaster - UK
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Anyone have a Freesat Card and SKY+?

      So Have they dropped the 10 Charge to Use SKY+ Recording etc?

      My Goal is to get FreeSAT and Setanta Sports Only..

      Keeping the costs down to 10 a month for S-Sports.. once i have paid the 20 for the
      Card.

      Paul.

    9. #8
      richone54's Avatar
      richone54 is offline Sky User Member
      Exchange: watford
      Broadband ISP: Virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Watford
      Posts
      2,627
      Thanks
      0
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Anyone have a Freesat Card and SKY+?

      they had dropped the 10 charge (so now can use even if you don't subscribe to sports or movies) but as far as i know you still need an active sky subscription to use the sky plus features

    10. #9
      RickyC's Avatar
      RickyC is offline Sky User Member
      Exchange: Salford
      Broadband ISP: Mid/JNET
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Salford
      Posts
      705
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Anyone have a Freesat Card and SKY+?

      Quote Originally Posted by richone54 View Post
      they had dropped the 10 charge (so now can use even if you don't subscribe to sports or movies) but as far as i know you still need an active sky subscription to use the sky plus features
      i assumed the same

    11. #10
      greyrider's Avatar
      greyrider is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: O2
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Somewhere
      Posts
      295
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Anyone have a Freesat Card and SKY+?

      If you're subscribing to at least a minimum package then there's no fee for the Sky+ features. If you have no subscription at all you can still use the facility by paying a monthly fee of 10. And yes, the box will work with a freesat card.

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION