Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 11

    How to use IDC insertion tool?

    This is a discussion on How to use IDC insertion tool? within the Cabling and faceplate help forums, part of the Sky Broadband help and support category; How to use it?? Which bit to I put the wires in? Then what. I hate it when things have ...

    1. #1
      Draxx's Avatar
      Draxx is offline Sky User Member
      Exchange: Earley Reading
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2006
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      How to use IDC insertion tool?

      How to use it?? Which bit to I put the wires in?



      Then what.

      I hate it when things have no instructions lol


    2. Advertisement
    3. #2
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: How to use IDC insertion tool?

      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    4. #3
      Draxx's Avatar
      Draxx is offline Sky User Member
      Exchange: Earley Reading
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2006
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: How to use IDC insertion tool?

      Doesn't tell me how to use it mate

      When I say where do I put the wires, I don't mean the face plate, I mean the actual tool.

    5. #4
      Gaztops's Avatar
      Gaztops is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Wanadoo/Orange
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Posts
      350
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: How to use IDC insertion tool?

      If you look to the left of your picture the shorter bit with the slot cut out is the part that shoves the wire into the termination slot.

    6. #5
      stripe's Avatar
      stripe is offline Sky User Member
      Exchange: worcs
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      108
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: How to use IDC insertion tool?

      yep you just press the wires in with it, no need to splice the wire first, at least thats what i saw a bt man do once

    7. #6
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,091
      Thanks
      20
      Thanked 53 Times in 48 Posts

      Re: How to use IDC insertion tool?

      My understanding is it's important you don't strip the insulation off as the connectors are designed to pinch through it to make contact with the wire.

    8. #7
      Draxx's Avatar
      Draxx is offline Sky User Member
      Exchange: Earley Reading
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2006
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: How to use IDC insertion tool?

      Quote Originally Posted by Gaztops View Post
      If you look to the left of your picture the shorter bit with the slot cut out is the part that shoves the wire into the termination slot.

      Ok , I put the wires in A or B, and which bit A or B do I put in the IDC terminals on the face plate??


    9. #8
      Gaztops's Avatar
      Gaztops is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Wanadoo/Orange
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Posts
      350
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: How to use IDC insertion tool?

      The part labelled B is the bit you use to shove the wire into the IDC terminal

    10. #9
      Draxx's Avatar
      Draxx is offline Sky User Member
      Exchange: Earley Reading
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2006
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: How to use IDC insertion tool?

      Quote Originally Posted by Gaztops View Post
      The part labelled B is the bit you use to shove the wire into the IDC terminal

      Sure?, it's looks like to me you put the wires in A and then B pushes the wires to the bottom of the IDC terminal on the face plate.

    11. #10
      Gaztops's Avatar
      Gaztops is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Wanadoo/Orange
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Posts
      350
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: How to use IDC insertion tool?

      You put one wire on the opening of one IDC slot then use the tool to push it in to make a connection, then you do the same with the second wire in a different IDC slot.

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION