Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
    Results 41 to 46 of 46

    Help - phone not working but Internet is

    This is a discussion on Help - phone not working but Internet is within the Cabling and faceplate help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Can you post a link to the right VDSL plate. I've just realised where the modem connects in extension 3 ...

    1. #41
      bwfc0907's Avatar
      bwfc0907 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      65
      Thanks
      8
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help - phone not working but Internet is

      Can you post a link to the right VDSL plate.

      I've just realised where the modem connects in extension 3 I need a phone line for my Sky box. So can I put a new faceplate, one that has Internet connection and one phone and do away with the adsl filter, as suggested in post #33?


    2. Advertisement
    3. #42
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Help - phone not working but Internet is

      This is about the best you can get.
      Openreach&#8482 Branded BT vDSL Interstitial Faceplate

      You can fit a combined filtered faceplate like this - BT Socket, ADSL Filtered With RJ45/RJ11

      This should not be used on the main socket.

      Runitdirect is a very reliable supplier who contributes regularly to the forum.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #43
      bwfc0907's Avatar
      bwfc0907 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      65
      Thanks
      8
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help - phone not working but Internet is

      I'm understanding it now.

      I'm assuming I can run the phone line to further sockets after the one with the modem and sky as they are daisy chained?

      Will the orange wires be ok for the modem when I eventually get fibre?

    5. #44
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Help - phone not working but Internet is

      If you want to extend the phone circuit past the router socket, either jelly crimp the extension wires on to the Blue set or use a plug in type directly into the phone port of the faceplate.

      When the engineer installs your fibre he will check whether the set up is OK. If it is not, he will fit the Modem next to the master socket and provide an ethernet connection to the router. I doubt if there will be a problem using the orange wires provided all the joints are well made.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #45
      bwfc0907's Avatar
      bwfc0907 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      65
      Thanks
      8
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help - phone not working but Internet is

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      If you want to extend the phone circuit past the router socket, either jelly crimp the extension wires on to the Blue set or use a plug in type directly into the phone port of the faceplate.

      When the engineer installs your fibre he will check whether the set up is OK. If it is not, he will fit the Modem next to the master socket and provide an ethernet connection to the router. I doubt if there will be a problem using the orange wires provided all the joints are well made.
      Thanks

    7. #46
      RUNITDIRECT's Avatar
      RUNITDIRECT is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2008
      Location
      Shropshire
      Posts
      1,254
      Thanks
      0
      Thanked 81 Times in 77 Posts

      Re: Help - phone not working but Internet is

      Sorry, not been on for a while as we are moving this Friday to a fibre enabled area Looks like Isitme has this covered
      run-IT-direct, For all your networking, ADSL & telecom requirements.

     

     
    Page 5 of 5 FirstFirst ... 345

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION