Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 5 of 5

    Connecting Sky+ to a HDMI cable help

    This is a discussion on Connecting Sky+ to a HDMI cable help within the Cabling and faceplate help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi, this is my first post on here... hope someone can help me.I've just moved house and upgraded to Sky ...

    1. #1
      MA_Fergal's Avatar
      MA_Fergal is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2012
      Posts
      2
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Connecting Sky+ to a HDMI cable help

      Hi, this is my first post on here... hope someone can help me.I've just moved house and upgraded to Sky HD in the process. It took about 2 months to transfer because I moved to a listed building. I kept my Sky+ (not HD) box at my old address to record programmes/films I wanted to see.In my new property I wall mounted the TV and got in the pros to take all my cabling into the understairs cupboard. They lay 3x hdmi cables for me and a magic eye/remote receiver for me to connect to the RF 2 out etc. That's fine, my Sky HD box is connected and everything works.My question is how to connect up the old Sky+ box to watch all the recorded items, as I only have HDMI cables and the Sky+ box obviously is not HD so has no HDMI sockets. I'm not bothered about upscaling, and don't want to pay out for it. I just want a cable if that's possible? They don't seem to do HDMI to Scart cables which I assumed I'd be able to do.I've looked and wondered if a HDMI to VGA male cable would work, connected to the existing HDMI cable with a HDMI female/female connector?Any help greatly appreciated. Thanks


    2. Advertisement
    3. #2
      seawright's Avatar
      seawright is offline Sky User Member
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2012
      Posts
      3,520
      Thanks
      65
      Thanked 389 Times in 379 Posts

      Re: Connecting Sky+ to a HDMI cable help

      Not going to give the best quality I know but couldn't you use the RF2 out and view the recordings on your remote TV?

      Scart and VGA are both analogue whereas HDMI and DVI are digital so a straight adapter lead is not possible. It would require one containing an analogue to digital converter.

    4. The Following User Says Thank You to seawright For This Useful Post:

      MA_Fergal (08-12-12)

    5. #3
      MA_Fergal's Avatar
      MA_Fergal is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2012
      Posts
      2
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Connecting Sky+ to a HDMI cable help

      Thanks, what cable would I need if I was to use the RF2 out and what would I connect it to on the TV. Sorry, haven't got a clue with this.

    6. #4
      seawright's Avatar
      seawright is offline Sky User Member
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2012
      Posts
      3,520
      Thanks
      65
      Thanked 389 Times in 379 Posts

      Re: Connecting Sky+ to a HDMI cable help

      Just an ordinary TV aerial extension lead. They are available in various lengths from electrical, hardware or DiY stores. If both ends are identical (male) then you will also require a female to female adaptor. You will have to tune your TV to the signal coming from the Sky box.
      Last edited by seawright; 08-12-12 at 04:57 PM.

    7. #5
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Connecting Sky+ to a HDMI cable help

      Officially you will have to continue to subscribe for the Sky+ box and use the same card as used for the recordings. Some find that the record/playback continues to work long after the subscription is ceased, but others find it stops almost immediately. You will also have to connect the box to the satallite dish before you can play back any recordings.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION