Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    test socket.

    This is a discussion on test socket. within the Cabling and faceplate help forums, part of the Sky Broadband help and support category; This is my first post so better say hi first :-) Been reading up for awhile :-) Is it ok ...

    1. #1
      c4sh's Avatar
      c4sh is offline Sky User Member
      Exchange: Bridgwater
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2012
      Location
      Somerset
      Posts
      26
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      test socket.

      This is my first post so better say hi first :-)
      Been reading up for awhile :-)
      Is it ok to use the test socket constant for 2/3days untill my new facsplate turns up?
      Thanks :-)


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: test socket.

      That is not a problem, many leave their filter permanently connected to the Test socket if they don't need extensions.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #3
      c4sh's Avatar
      c4sh is offline Sky User Member
      Exchange: Bridgwater
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2012
      Location
      Somerset
      Posts
      26
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: test socket.

      Thanks for that :-) would i plug my micro filter in as normall so my phone would work...if not ill ditch the phone lol

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: test socket.

      You normally have to use the filter to allow you to plug in the RJ11 cable to the router.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      c4sh's Avatar
      c4sh is offline Sky User Member
      Exchange: Bridgwater
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2012
      Location
      Somerset
      Posts
      26
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: test socket.

      Ah i see,ill crack on withit when i get home thanks for your help :-)

    7. #6
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: test socket.

      The filter is to cut out 'cross talk' between the ADSL signal and the phone, so if you don't have a phone, you don't really need a filter, but you need a compatible plug on the router cable.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #7
      c4sh's Avatar
      c4sh is offline Sky User Member
      Exchange: Bridgwater
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2012
      Location
      Somerset
      Posts
      26
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: test socket.

      Right i conected it all up last night and used the net as normal there was no rise in speed etc,Today i retested again and seem to have lost some upload speed....



      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 17334 25756 0 5287 35139 00:14:33
      LAN 10M/100M 124502 195067 0 205 194 32:50:36
      WLAN 150M 74046 48469 0 1175 151 17:56:03

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 4604 Kbps 861 Kbps
      Line Attenuation 48.2 dB 11.8 dB
      Noise Margin 6.9 dB 11.8 dB

    9. #8
      c4sh's Avatar
      c4sh is offline Sky User Member
      Exchange: Bridgwater
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2012
      Location
      Somerset
      Posts
      26
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: test socket.

      Anyone??

    10. #9
      gymno's Avatar
      gymno Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: test socket.

      what was it at before?

      if you've only lost a little , then it's quite normal & usually depends on the time of day you reboot the router

    11. #10
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: test socket.


      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION