Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    Moving mastersocket back to the front room!

    This is a discussion on Moving mastersocket back to the front room! within the Cabling and faceplate help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi, I moved my master socket from downstairs to upstairs and rerouted the outside cable to the bedroom window. I ...

    1. #1
      matthewprince's Avatar
      matthewprince is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: O2 Premium
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Amstrad SkyHD
      Join Date
      Jan 2009
      Posts
      77
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Moving mastersocket back to the front room!

      Hi,

      I moved my master socket from downstairs to upstairs and rerouted the outside cable to the bedroom window. I had to cut about 5-6ft off the cable so i didnt have loads over in the room. I have decided to put it back in the front room for various reasons. Only problem is i have cut it now.

      What i need is some sort of outside junction box so i can connect the original cable in 1 end and then some new cable to go from that down the rest of the wall and then in the house.

      I have got a 25 metre cable from ebay. The white stuff. Could i use that outside?

      Any ideas on whats the best outside junction box aswell?

      Will this affect my speed by having the join outside?


      Matt


    2. Advertisement
    3. #2
      nodrog's Avatar
      nodrog is offline Sky User Member
      Exchange: wskiw
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: sky hub SR102
      Sky TV: SKY+ HD 1tb box
      Join Date
      Mar 2008
      Location
      ayrshire
      Posts
      461
      Thanks
      2
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Moving mastersocket back to the front room!

      if the external cable is long enough then run it inside and put socket where it goes to and then use entention plug in cables available from diy electrical stores etc this shouldnt affect broadband much if its only a few meters get an internal junction box and use new white cable inside and put master socket where required
      is my advice

    4. #3
      matthewprince's Avatar
      matthewprince is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: O2 Premium
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Amstrad SkyHD
      Join Date
      Jan 2009
      Posts
      77
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Moving mastersocket back to the front room!

      Hi,

      It isnt long enough to go inside , will be short by about a metre.

      Matt

    5. #4
      RUNITDIRECT's Avatar
      RUNITDIRECT is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2008
      Location
      Shropshire
      Posts
      1,253
      Thanks
      0
      Thanked 81 Times in 77 Posts

      Re: Moving mastersocket back to the front room!

      run-IT-direct, For all your networking, ADSL & telecom requirements.

    6. #5
      RUNITDIRECT's Avatar
      RUNITDIRECT is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2008
      Location
      Shropshire
      Posts
      1,253
      Thanks
      0
      Thanked 81 Times in 77 Posts

      Re: Moving mastersocket back to the front room!

      oops, you wanted external junction box? personally i would just get the correct length of external grade cable to do the job without joins.
      run-IT-direct, For all your networking, ADSL & telecom requirements.

    7. #6
      lazyangler131's Avatar
      lazyangler131 is offline Sky User Member
      Exchange: LSPUR
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: HD multiRoom
      Join Date
      Mar 2009
      Location
      Croydon Surrey
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Moving mastersocket back to the front room!

      White cable is definitely internal use, the rubber covering is not made to withstand the elements of our weather you need Black dropwire getting an external box to join the cut wire is not recommended as this adds yet more chance for faults and noise on the line you need to get the drop wire replaced from the soffet down to the grd flr level not only this you are not meant to tamper with the external wiring as a customer you are only supposed to add or remove extensions to an NTE5.IF you ever suffer any problems you could be penalised for touching this external wire.......if you require BT to come out

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION