Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
    Results 51 to 60 of 64

    BT NTE faceplate - mine's not connected to anything?

    This is a discussion on BT NTE faceplate - mine's not connected to anything? within the Cabling and faceplate help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Ah I am with you now. The photo in post one was just an example, it was/is not burnleys socket...

    1. #51
      Brian69's Avatar
      Brian69 is offline Sky User Member
      Exchange: Kings Lynn
      Broadband ISP: Sky Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      2,971
      Thanks
      0
      Thanked 6 Times in 5 Posts

      Re: BT NTE faceplate - mine's not connected to anything?

      Ah I am with you now. The photo in post one was just an example, it was/is not burnleys socket


    2. Advertisement
    3. #52
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: BT NTE faceplate - mine's not connected to anything?

      All is now clear

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #53
      Brian69's Avatar
      Brian69 is offline Sky User Member
      Exchange: Kings Lynn
      Broadband ISP: Sky Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      2,971
      Thanks
      0
      Thanked 6 Times in 5 Posts

      Re: BT NTE faceplate - mine's not connected to anything?

      Thanks for your post this morning Isitme, I was worried about which was the true master and was thinking about that rather than the wiring. This is a good example of a line with good stats but poor internal set-up and I think ADSL2+ may well not have performed well without the alterations, I'm sure now that Sky max will produce the goods

    5. #54
      burnley_lad's Avatar
      burnley_lad is offline Sky User Member
      Exchange: Burnley
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Burnley
      Posts
      133
      Thanks
      17
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: BT NTE faceplate - mine's not connected to anything?

      Sorry, I should have made it clear - the photo I showed in my original post was simply an example taken from somewhere else to show that some wires were attached to the faceplate - mine didn't have anything connected to it. I thought it would be the easiest way to demonstrate what I meant!

      I'm confident now that due to Brian's help, for which I'm very grateful for, I'm in a much healthier position cable-wise for when my Sky broadband is activated.

    6. #55
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: BT NTE faceplate - mine's not connected to anything?

      Maybe we were a bit remiss in not asking you to check your stats again and see if the changes have made any improvement? They should be better, in a lower attenuation, or a higher noise margin.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #56
      Brian69's Avatar
      Brian69 is offline Sky User Member
      Exchange: Kings Lynn
      Broadband ISP: Sky Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      2,971
      Thanks
      0
      Thanked 6 Times in 5 Posts

      Re: BT NTE faceplate - mine's not connected to anything?

      Burnley PM'ed me with the stats, attenuation and noise margin were broadly the same but sync speed increased a little (can't remember the figures now but there are some posted in this thread)

    8. #57
      burnley_lad's Avatar
      burnley_lad is offline Sky User Member
      Exchange: Burnley
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Burnley
      Posts
      133
      Thanks
      17
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: BT NTE faceplate - mine's not connected to anything?

      Sorry, been at work all day...

      Router stats are:

      Connection speed - 7968kbps downstream, 672kbps upstream

      Line attenuation - 29.0db downstream, 14.5db upstream

      Noise margin - 12.9db downstream, 13.0db upstream

    9. #58
      Brian69's Avatar
      Brian69 is offline Sky User Member
      Exchange: Kings Lynn
      Broadband ISP: Sky Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      2,971
      Thanks
      0
      Thanked 6 Times in 5 Posts

      Re: BT NTE faceplate - mine's not connected to anything?

      Great. Now what you have to bear in mind is that none of the work which you have carried out was aimed at improving your already rather good stats, but to ensure that when you switch to Sky Max and ADSL2+ you get the best performance that your line can support.
      Many people might say that there was no need to do anything, you could have just switched to Sky and still have got good performance. But you may have not, so much better to get this sorted first, rather than get stuck in some endless series of capped speeds, long phone calls and general Sky dissatisfaction

    10. #59
      burnley_lad's Avatar
      burnley_lad is offline Sky User Member
      Exchange: Burnley
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Burnley
      Posts
      133
      Thanks
      17
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: BT NTE faceplate - mine's not connected to anything?

      yes, I do understand that the work that I've carried out is to prepare myself for the switch to Sky Max and ADSL2+ - I'm very grateful for the help you've given me so far Brian!

      There was no-one else in the office today, so I couldn't resist getting out a screwdriver and having a look behind the faceplate of a couple of redundant telephone sockets in the office...! I'm obsessed with the interiors of telephone sockets now!


      I've just received an e-mail from adslnation to let me know that my order for a new faceplate has been dispatched, so hopefully that will arrive tomorrow. It will be interesting to see what the router stats are when I've installed that.

      Just waiting for the MAC code from my existing ISP now, but it's only been 2 days since I requested it.
      Last edited by burnley_lad; 06-10-08 at 07:13 PM.

    11. #60
      Brian69's Avatar
      Brian69 is offline Sky User Member
      Exchange: Kings Lynn
      Broadband ISP: Sky Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      2,971
      Thanks
      0
      Thanked 6 Times in 5 Posts

      Re: BT NTE faceplate - mine's not connected to anything?

      Quote Originally Posted by burnley_lad View Post
      yes, I do understand that the work that I've carried out is to prepare myself for the switch to Sky Max and ADSL2+ - I'm very grateful for the help you've given me so far Brian!

      There was no-one else in the office today, so I couldn't resist getting out a screwdriver and having a look behind the faceplate of a couple of redundant telephone sockets in the office...! I'm obsessed with the interiors of telephone sockets now!


      I've just received an e-mail from adslnation to let me know that my order for a new faceplate has been dispatched, so hopefully that will arrive tomorrow. It will be interesting to see what the router stats are when I've installed that.

      Just waiting for the MAC code from my existing ISP now, but it's only been 2 days since I requested it.

      Leave them alone! you don't know where they've been You don,t work in a bank do you? You might be held responsible for the share price crash

     

     
    Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION