Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
    Results 11 to 20 of 21

    Ring wire help please!

    This is a discussion on Ring wire help please! within the Cabling and faceplate help forums, part of the Sky Broadband help and support category; It does. I just removed the wire before you posted. Everything still works, but I assume there was a reason ...

    1. #11
      al85's Avatar
      al85 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2008
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Ring wire help please!

      It does. I just removed the wire before you posted. Everything still works, but I assume there was a reason for not doing it :s


    2. Advertisement
    3. #12
      RUNITDIRECT's Avatar
      RUNITDIRECT is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2008
      Location
      Shropshire
      Posts
      1,254
      Thanks
      0
      Thanked 81 Times in 77 Posts

      Re: Ring wire help please!

      Quote Originally Posted by Smithy99 View Post
      Hi runit, could you add a link to the specific faceplate on you sig? You sell that much stuff on your site it can be a little bewildering for people not so sure what they need.

      Hi, i don't want to get into trouble for linking (so site admin please remove if this causes issues!) but the main products in this application would be :-


      NTE5 linebox with bellwire filter :-BT Socket, Master, NTE5 Type

      OR

      3 way filtered faceplate (if you need extensions filtered but have no need for an ADSL extension, ie, router/modem plugs into master socket) :-BT ADSL Faceplate for NTE5 Linebox(NTE2000)

      6 way filtered faceplate (same as above but you can run an ADSL extension off the back) :-BT ADSL Faceplate for NTE5 Linebox, 6 Way Version(NTE2005)

      If you had a BT engineer out to do a FULL ADSL install they would use one of these kits to run from the 6 way faceplate to where you want your ADSL connection :-

      NTE2000 ADSL Extension Kit, 10M
      NTE2000 ADSL Extension Kit, 30M

      Does that help?
      run-IT-direct, For all your networking, ADSL & telecom requirements.

    4. #13
      RUNITDIRECT's Avatar
      RUNITDIRECT is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2008
      Location
      Shropshire
      Posts
      1,254
      Thanks
      0
      Thanked 81 Times in 77 Posts

      Re: Ring wire help please!

      Quote Originally Posted by al85 View Post
      It does. I just removed the wire before you posted. Everything still works, but I assume there was a reason for not doing it :s
      The only reason is to keep it as it should be, imagine if you moved out and the new owners didn't have BB, they would have no micro filters and possibly an old phone, their phone wouldn't ring! This is why BT have come up with the iPlate rather then tell engineers to remove the ring wire.
      run-IT-direct, For all your networking, ADSL & telecom requirements.

    5. #14
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Ring wire help please!

      Hi, i don't want to get into trouble for linking (so site admin please remove if this causes issues!) but the main products in this application would be :-
      I am happy for the links to stay in this thread, as it was sort of requested, albeit in a signature.
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    6. #15
      al85's Avatar
      al85 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2008
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Ring wire help please!

      Quote Originally Posted by RUNITDIRECT View Post
      The only reason is to keep it as it should be, imagine if you moved out and the new owners didn't have BB, they would have no micro filters and possibly an old phone, their phone wouldn't ring! This is why BT have come up with the iPlate rather then tell engineers to remove the ring wire.
      I cant imagine us moving out anytime soon, and with this a dedicated line for broadband (we have one line for phone and one line for fax, all separate numbers) I imagine it would now be safer to leave it as it is rather than me trying to put the wire back in?

      Did the faceplate I have then, not cause any of the noise issues, rather just my distance to the exchange? I imagine I will not see any improvements now that I have removed the wire?

      Thanks for the ongoing help.

      Ali

    7. #16
      RUNITDIRECT's Avatar
      RUNITDIRECT is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2008
      Location
      Shropshire
      Posts
      1,254
      Thanks
      0
      Thanked 81 Times in 77 Posts

      Re: Ring wire help please!

      Quote Originally Posted by NewsreadeR View Post
      I am happy for the links to stay in this thread, as it was sort of requested, albeit in a signature.
      Hi, would you prefer i change the sig? Maybe an idea as i would keep threads cleaner?
      run-IT-direct, For all your networking, ADSL & telecom requirements.

    8. #17
      RUNITDIRECT's Avatar
      RUNITDIRECT is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2008
      Location
      Shropshire
      Posts
      1,254
      Thanks
      0
      Thanked 81 Times in 77 Posts

      Re: Ring wire help please!

      Quote Originally Posted by al85 View Post
      I cant imagine us moving out anytime soon, and with this a dedicated line for broadband (we have one line for phone and one line for fax, all separate numbers) I imagine it would now be safer to leave it as it is rather than me trying to put the wire back in?

      Did the faceplate I have then, not cause any of the noise issues, rather just my distance to the exchange? I imagine I will not see any improvements now that I have removed the wire?

      Thanks for the ongoing help.

      Ali
      I wouldn't try putting the wire back in as you could damage the IDC block without the correct tool. I doubt that you will see any difference in performance, you don't have anything to gain by putting it back in so just leave it as it is
      run-IT-direct, For all your networking, ADSL & telecom requirements.

    9. #18
      al85's Avatar
      al85 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2008
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Ring wire help please!

      Thanks for your help. Much appreciated.

      Ali

    10. #19
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Ring wire help please!

      Hi, would you prefer i change the sig? Maybe an idea as i would keep threads cleaner?
      I think a better idea, would be to do a thread, with the necessary information re parts etc and then we could maybe sticky it. Sort of like a comprehensive how to get the best out of your BT connection if that makes sense.

      I would to be fair, like to see links for yourselves and Adslnation, as alternatives. Maybe you and Darren could compile this between you. This way, our members and hopefully both your companies would benefit as well.
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    11. #20
      RUNITDIRECT's Avatar
      RUNITDIRECT is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2008
      Location
      Shropshire
      Posts
      1,254
      Thanks
      0
      Thanked 81 Times in 77 Posts

      Re: Ring wire help please!

      The only problem is people still ask for direct links in threads like these, i'll leave it up to you to see what you think, we have the sticky at the top already with links so maybe change that to have a guide??
      run-IT-direct, For all your networking, ADSL & telecom requirements.

     

     
    Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION