Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 17

    Can't find Master Socket!

    This is a discussion on Can't find Master Socket! within the Cabling and faceplate help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi I hope this is the right section to post this. I cannot find the master socket on my BT ...

    1. #1
      markdraper's Avatar
      markdraper is offline Sky User Member
      Exchange: Yateley
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Camberley
      Posts
      13
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Can't find Master Socket!

      Hi

      I hope this is the right section to post this.

      I cannot find the master socket on my BT line, I have looked all over the house and it's not there. Must be somewhere

      Is there anyone out there in the Camberley area that could come and have a look for me please

      Cheers Mark


    2. Advertisement
    3. #2
      richone54's Avatar
      richone54 is offline Sky User Member
      Exchange: watford
      Broadband ISP: Virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Watford
      Posts
      2,627
      Thanks
      0
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Can't find Master Socket!

      first place to start looking is from outside (look for the telephone pole and follow line to where it comes into your house, should be by front of house)
      this will then come in and may go through a small rectangle junction box, after that the fisrt socket will be your master

      (or if new house and no telephone pole's, have a look by the front door for a cable from ground into wall)

      (or you may be unlucky and it will be in your loft)

    4. #3
      markdraper's Avatar
      markdraper is offline Sky User Member
      Exchange: Yateley
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Camberley
      Posts
      13
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can't find Master Socket!

      There are no poles, so it comes in from the ground, but there is not a rectangle box, the house used to have, before we moved there a ntl line, but I cannot see the bt box.

    5. #4
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: Can't find Master Socket!

      It may not be a "BT" master if it is ex NTL but it should still have some form of master socket. If you are on a BT line it may be that they have used each others faceplate for their wiring so you just need to find out where the cable enters you house and follow the wire or find you telephone socket and trace it back to see where it goes.

    6. #5
      richone54's Avatar
      richone54 is offline Sky User Member
      Exchange: watford
      Broadband ISP: Virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Watford
      Posts
      2,627
      Thanks
      0
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Can't find Master Socket!

      as above, "master" socket should be the first box in from outside (should be on other side of wall from where line comes in

    7. #6
      markdraper's Avatar
      markdraper is offline Sky User Member
      Exchange: Yateley
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Camberley
      Posts
      13
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can't find Master Socket!

      I am not sure where it comes into the house though, there is a big gray box on the front of the house where the NTL line came in, and in the lounge at the back of the house there is a NTL master socket, but it is not connected as I tried that with the phone and there was no dial tone.

    8. #7
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: Can't find Master Socket!

      And you are sure your house has a BT line installed?

    9. #8
      richone54's Avatar
      richone54 is offline Sky User Member
      Exchange: watford
      Broadband ISP: Virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Watford
      Posts
      2,627
      Thanks
      0
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Can't find Master Socket!

      Be cheeky and ask your neighbours if they have one and yours should be in the same place

      (you don't live in a block of flats do you ?)

    10. #9
      markdraper's Avatar
      markdraper is offline Sky User Member
      Exchange: Yateley
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Camberley
      Posts
      13
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can't find Master Socket!

      it's definatly a BT line, done a check on their site.

      It is a house, I have had a look at my neighbours and its it where the NTL one is at the moment.

      it's frustrating, cheers for the help guys. I am not sure what to do now!

    11. #10
      richone54's Avatar
      richone54 is offline Sky User Member
      Exchange: watford
      Broadband ISP: Virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Watford
      Posts
      2,627
      Thanks
      0
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Can't find Master Socket!

      other thing to check is look at all you sockets if you have a Nte5 (i think thats what its called) socket it will have 2 screws on the face plate, if you undo these you will see the test socket behind.
      you may not have one of these in which case still look at all your sockets, take off the front and see if any have a capacitor in

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION