Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    Ahh connecting at 128kbps!!

    This is a discussion on Ahh connecting at 128kbps!! within the Asking for help forums, part of the Broadband Technical Help category; This morning when I powered up the PC and the router my router reports syncing at 128kbps. I've called technical ...

    1. #1
      outofspace's Avatar
      outofspace is offline Sky User Member
      Exchange: Barnwood
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2007
      Posts
      17
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Ahh connecting at 128kbps!!

      This morning when I powered up the PC and the router my router reports syncing at 128kbps.

      I've called technical support who advised me to use my master socket which I did but no avail.

      Current Stats:
      Status: Showtime Channel: INTR, Upstream rate = 128 Kbps, Downstream rate = 128 Kbps
      Link Power State: L0
      Mode: G.DMT
      Channel: Interleave
      Trellis: ON
      Line Status: No Defect
      Training Status: Showtime
      Down Up
      SNR (dB): 32.8 14.0
      Attn(dB): 47.0 29.5
      Pwr(dBm): 9.7 0.1
      Max(Kbps): 3552 928
      Rate (Kbps): 128 128

      Whats interesting here is the Max section which is about my normal connection speeds.
      I have an XTE-2005 using its non-filtered extension then going into a XTF-68.

      I'm now waiting for Tier 3 to call be back but the usless Indian Call Centre says this can be up to a week and I can't phone them direct
      The also said no problems at the local exchange.

      Do you have any ideas? Have any of you heard of this before?
      I was fine last night

      Last known good stats:
      Status: Showtime Channel: INTR, Upstream rate = 768 Kbps, Downstream rate = 3776 Kbps
      Link Power State: L0
      Mode: G.DMT
      Channel: Interleave
      Trellis: ON
      Line Status: No Defect
      Training Status: Showtime
      Down Up
      SNR (dB): 9.9 13.0
      Attn(dB): 47.0 30.0
      Pwr(dBm): 19.4 11.0
      Max(Kbps): 4256 1120
      Rate (Kbps): 3776 768
      Last edited by outofspace; 11-02-07 at 12:23 PM.


    2. Advertisement
    3. #2
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,091
      Thanks
      20
      Thanked 53 Times in 48 Posts

      Re: Ahh connecting at 128kbps!!

      That doesn't look like a connection or router problem.

      It does look like Sky have capped you to that speed. If that's so then you'll have to challenge them as to why. As you've already seen the first levels of support can be pretty clueless, sad to say. You will have to persevere and get through to T2 at least - preferably T3.

      Looking on the bright side, it could be just a temporary issue and may get resolved by itself. If you can bear to leave it a day, reboot your router a couple of times (and maybe power it off overnight) and see if it clears. If you can't/don't want to wait, call Sky and get a ticket raised. Emailing Tech support may be a bit quicker.

      HTH

    4. #3
      Grid66's Avatar
      Grid66 is offline Sky User Member
      Exchange: Wokingham
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Feb 2007
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Ahh connecting at 128kbps!!

      Further to Saturdays post, I have been capped at 128kbps as well. This was confirmed by Tech Support last night.
      They explained that as I am a new user, they have done this because of synching problems on my connection (confusing though as I had no problems prior to this capping ).
      They advised that they would be upping this gradually over the next 5 days until the optimum speed is found.
      I will also take Saturdays advice also about contacting them again as I suspect that after 5 days I'll still be capped on 128kbps.

    5. #4
      outofspace's Avatar
      outofspace is offline Sky User Member
      Exchange: Barnwood
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2007
      Posts
      17
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Ahh connecting at 128kbps!!

      Hmmm I take you points but 128k is awful low!! (Thanks for responding)

      I can't wait 5 days as this connection is bloody awful.
      I think I'll be hassling them later on

    6. #5
      sky43389's Avatar
      sky43389 is offline Sky User Member
      Exchange: 02085
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Feb 2007
      Posts
      30
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Ahh connecting at 128kbps!!

      ur lucky m8 my internet doesnt even work.

      My line has been activated today
      but the power light and wireless line are only on. they are yellow and not green. the internet light doesnt even flash orange any ideas?
      sky dont hav a clue.
      thnks all

    7. #6
      AWW's Avatar
      AWW
      AWW is offline Sky User Member
      Exchange: East Kilbride,WSEKI
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2007
      Location
      Scotland
      Posts
      545
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Ahh connecting at 128kbps!!

      @ out of space , if u can cal again and get through to an english call centre and stress that u need teir three to un-cap the line they genralt put u through to teir three

    8. #7
      outofspace's Avatar
      outofspace is offline Sky User Member
      Exchange: Barnwood
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2007
      Posts
      17
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Ahh connecting at 128kbps!!

      After 1 hour 20 mins on hold got through to Tier 3.

      Sorted it out nicely

      Status: Showtime Channel: INTR, Upstream rate = 768 Kbps, Downstream rate = 5568 Kbps
      Link Power State: L0
      Mode: G.DMT
      Channel: Interleave
      Trellis: ON
      Line Status: No Defect
      Training Status: Showtime
      Down Up
      SNR (dB): 9.2 13.0
      Attn(dB): 47.0 29.5
      Pwr(dBm): 19.8 12.5
      Max(Kbps): 6176 1024
      Rate (Kbps): 5568 768

      Should be able to push through 6 meg. Unless of course he's capped me at 5.5

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION