Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 11 to 19 of 19

    Router settings

    This is a discussion on Router settings within the Asking for help forums, part of the Broadband Technical Help category; What IP address does your PC have? (right click on the network icon bottom right of your screen then status/support)....

    1. #11
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,091
      Thanks
      20
      Thanked 53 Times in 48 Posts
      What IP address does your PC have? (right click on the network icon bottom right of your screen then status/support).


    2. Advertisement
    3. #12
      whufc0's Avatar
      whufc0 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Posts
      38
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      192.168.0.2

    4. #13
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,091
      Thanks
      20
      Thanked 53 Times in 48 Posts
      OK so its got an IP address

      Presumably the default gateway is showing as 192.168.0.1 mask 255.255.255.0?

      If it is then in your router do you have an IP address, gateway IP and DNS address?

      And lastly, you've extracted your username/password from your Sky router and put it into the Linksys?
      Last edited by Saturday; 11-11-06 at 06:29 PM.

    5. #14
      whufc0's Avatar
      whufc0 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Posts
      38
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      sure is
      was using linksys router ok with tesco broadband.
      put sky username and password in. password is something like 9 digits
      Last edited by whufc0; 11-11-06 at 06:33 PM.

    6. #15
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,091
      Thanks
      20
      Thanked 53 Times in 48 Posts
      Sorry Whufc0 - added a couple of question and you'd replied before I hit save.

    7. #16
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,091
      Thanks
      20
      Thanked 53 Times in 48 Posts
      OK that's odd.

      Your PC has an IP address, has a default gateway and can see the router.

      The router has an IP address, DNS address and Gateway IP.

      Do you have a firewall running or something similar that could be blocking internet access?
      Last edited by Saturday; 11-11-06 at 06:36 PM.

    8. #17
      whufc0's Avatar
      whufc0 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Posts
      38
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      turned firewall off etc

      i cant understand it
      Last edited by whufc0; 11-11-06 at 06:39 PM.

    9. #18
      whufc0's Avatar
      whufc0 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Posts
      38
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      dont really matter, i only want to use it just in case sky router goes wrong.

    10. #19
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,091
      Thanks
      20
      Thanked 53 Times in 48 Posts
      Tricky!

      Does your router have anything like a Ping or DNS lookup function you could try.

      If that responds OK then it's back to your PC/browser to see what's happening there.

     

     
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION