Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    Firewall?

    This is a discussion on Firewall? within the Asking for help forums, part of the Broadband Technical Help category; I have just signed up for Sky Broadband and have received my Sagem Router, ready for connection next Tuesday. I ...

    1. #1
      alpenator's Avatar
      alpenator is offline Sky User Member
      Exchange: 01283
      Broadband ISP: Sky Connect
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      May 2009
      Location
      South Derbyshire UK
      Posts
      12
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Firewall?

      I have just signed up for Sky Broadband and have received my Sagem Router, ready for connection next Tuesday.
      I have seen no mention of a Firewall being included in the router. Is this intrinsic with all routers? Is one incorporated in the Sagem?


    2. Advertisement
    3. #2
      joss's Avatar
      joss is offline Sky User Member
      Exchange: Adwick-le-Street
      Broadband ISP: sky max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HDmultiroom
      Join Date
      May 2009
      Location
      South Yorkshire
      Posts
      621
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Firewall?

      If you log in to your Sagem router 192.168.0.1 then click on the security tab you will see the firewall. Under the Firewall tab you can configure various things.
      Hope this helps you.
      Some useful help for configuring here --->http://www.skyuser.co.uk/index.php?s...5jZWQiO2I6MTt9
      Last edited by joss; 30-05-09 at 06:14 PM. Reason: forgot link

    4. #3
      nodrog's Avatar
      nodrog is offline Sky User Member
      Exchange: wskiw
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: sky hub SR102
      Sky TV: SKY+ HD 1tb box
      Join Date
      Mar 2008
      Location
      ayrshire
      Posts
      461
      Thanks
      2
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Firewall?

      never trust the router firewall on its own
      i use comodo free firewall along with my netgear router firewall better to be safe than sorry

    5. #4
      alpenator's Avatar
      alpenator is offline Sky User Member
      Exchange: 01283
      Broadband ISP: Sky Connect
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      May 2009
      Location
      South Derbyshire UK
      Posts
      12
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Firewall?

      Quote Originally Posted by joss View Post
      If you log in to your Sagem router 192.168.0.1 then click on the security tab you will see the firewall. Under the Firewall tab you can configure various things.
      Hope this helps you.
      Some useful help for configuring here --->Sky User - Search results
      Thanks for this. Router asks for User Name and Password, which I don't have.
      How do I get these?

    6. #5
      acbluflame's Avatar
      acbluflame is offline Sky User Member
      Exchange: High Wycombe - SMHY
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      May 2009
      Location
      High Wycombe - Bucks - UK
      Posts
      27
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Firewall?

      Default Username is: admin
      Default password is: sky

      No CAPS
      Xfire: acbluflame
      E-mail: phil@sitefrost.com

    7. #6
      guywales's Avatar
      guywales is offline Sky User Member
      Exchange: 01550
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2009
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Firewall?

      is ther anyway to turn the router firewall off and just let my pc firewall protect my pc?

    8. #7
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Firewall?

      Changing the inbound rule to ALLOW ALWAYS in effect turns off the firewall. This is not recommended or wise. The router firewall is the first line of defence and should never be turned off, except if your network is sitting behind a well configured hardware firewall. Software firewalls just do not compare and should only be trusted to check outbound traffic which the router can't.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION