Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
    Results 51 to 54 of 54

    Trying to flash a DG834GT router - using Vista anyone done it?

    This is a discussion on Trying to flash a DG834GT router - using Vista anyone done it? within the Asking for help forums, part of the Broadband Technical Help category; yes delete the email address, thanks, all i have is a small problem, getting a shop...

    1. #51
      skypaulusplus's Avatar
      skypaulusplus Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: Trying to flash a DG834GT router - using Vista anyone done it?

      yes delete the email address, thanks, all i have is a small problem, getting a shop


    2. Advertisement
    3. #52
      lfcmonkey's Avatar
      lfcmonkey is offline Sky User Member
      Exchange: 01302
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2009
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Trying to flash a DG834GT router - using Vista anyone done it?

      Thread seems to be dead for a while but if anyone's still there I'm havin a dumb ass problem...... I can't download the files from the Netgear website... WTF's up with that???? Is there an aternate place for downloading the recovery utility and firmware? Cheers

    4. #53
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Trying to flash a DG834GT router - using Vista anyone done it?

      I believe the Recovery Utility is on the disk you receive with the router. I have just downloaded it from here Answer with no problem. If you are having problems with the right click, just use the left click, it will work.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #54
      ReinhardtB's Avatar
      ReinhardtB is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2010
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Trying to flash a DG834GT router - using Vista anyone done it?

      Hi everyone...

      This is a prominent thread that pops up on Google when anything regarding the DG834 is searched, and just shows what a helpful place the interwebz can be - good on you gents!

      For posterity, I would like to share my experience in this matter:

      I'm not a Sky user, but I do have a DG834GT, and I had the same issue - upgrade failed in the middle of the process, and I was left with a router that flashes power and check lights alternately.

      For me, even though the lights were flashing at startup without using the reset button, the EEROM flash would ONLY happen after using the reset button on start-up. There was a significant delay in the flashing starting when not using the reset button as opposed to when using it.

      I'm running Windows 7, and had severe issues getting anythign working, but fortunately have a VirtualBox running Window XP (SP3). I bridged the VirtualBox instance directly to my PC's ethernet card, which was obviously plugged into the router. I HAD TO install the Microsoft Loopback Adapter, as posted previously, to sort out the corrupted forms issue.

      I tried to use the PN work-around FIRST, which was a mistake, as the standard latest version of the firmware for the GT resolved fine in the devices list. The list was EMPTY when I tried using the PN firmware. Also, it didn't help changing the model in the model.txt file.

      The flash executed very quickly - a matter of around 20 or so seconds, and yes, I now have a working router again!!!

      Thank you all again for your contributions - couldn't have done it without you!

     

     
    Page 6 of 6 FirstFirst ... 456

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION