Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 3 of 3

    Writing to NAS via Sagem Router

    This is a discussion on Writing to NAS via Sagem Router within the Asking for help forums, part of the Broadband Technical Help category; I've got a strange problem that I would be very grateful if someone could help solve. When I rip tracks ...

    1. #1
      du_tv's Avatar
      du_tv is offline Sky User Member
      Exchange: 01895
      Broadband ISP: Base
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2008
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Writing to NAS via Sagem Router

      I've got a strange problem that I would be very grateful if someone could help solve.
      When I rip tracks wirelessly using my laptop to my NAs drive connected o my router via a powerline, the actual ripping is fine, until it comes to add the artwork. Once this step begins, everything grinds to a halt. Monitoring the netwrok traffic, there is virtually nothing being sent from my laptop, aprt from the odd burst of data, but still only about 3-4KB/s.
      If I connect to the router via a cable, everything is fine and quick.

      I upgraded to Vista SP1 and had to rollback as the wireless connection bitrate was all over the place and often dropped to 0KB/s andnever went above 200KB/s
      The Router and laptop are in the same room and signal strength is excellent.


    2. Advertisement
    3. #2
      mossywell's Avatar
      mossywell is offline Sky User Member
      Exchange: LSMEPK
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      London, UK
      Posts
      789
      Thanks
      0
      Thanked 11 Times in 4 Posts

      Re: Writing to NAS via Sagem Router

      Move to Asking For Help forum.

      Hmmm... Interesting.. I don't know the answer, but I've seem similar things as this when the sending system is expecting confirmation of some event or other and it never gets it. I'd probably put a sniffer trace on the laptop and compare the LAN from the wireless activity and see what the difference is. Also, it is a total shot-in-the-dark but I'd see what happens if you disable TCP autotuning in Vista.

      HTH
      m
      IQ album "Dark Matter" artwork reproduced with permission. See www.gep.co.uk/iq for more information.

    4. #3
      audioslim's Avatar
      audioslim is offline Sky User Member
      Exchange: Failsworth
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      Manchester
      Posts
      188
      Thanks
      1
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: Writing to NAS via Sagem Router

      Chnage the wireless channel in router from auto to something fixed.
      Used to do this with me, after a few mins the wireless connection would just
      die, particular under heavy load.

      Slim

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION