Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    Connecting Pocket PC to net through Netgear Router

    This is a discussion on Connecting Pocket PC to net through Netgear Router within the Asking for help forums, part of the Broadband Technical Help category; Hi, I'm trying to get our Pocket PC phones connected to the net through our V1 Netgear router. I can ...

    1. #1
      Tim1964's Avatar
      Tim1964 is offline Sky User Member
      Exchange: Hoddesdon
      Broadband ISP: BT Infinity
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      South East Herts
      Posts
      135
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Connecting Pocket PC to net through Netgear Router

      Hi,

      I'm trying to get our Pocket PC phones connected to the net through our V1 Netgear router. I can see both the phones (and the home PCs) in the 'Attached devices' page but they cannot connect to the net.

      Is there a setting I need to change to allow them to work on the router or the phone?

      The phones are HTC Tytn II's

      Thanks,


    2. Advertisement
    3. #2
      Alan b's Avatar
      Alan b is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Unlimited
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: 2 x Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      4,207
      Thanks
      18
      Thanked 58 Times in 54 Posts

      Re: Connecting Pocket PC to net through Netgear Router

      In the wireless settings on the phones you will need to add the password (whatever you have set it up on the router) for them to be able to wirelessly access the internet.

    4. #3
      Tim1964's Avatar
      Tim1964 is offline Sky User Member
      Exchange: Hoddesdon
      Broadband ISP: BT Infinity
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      South East Herts
      Posts
      135
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Connecting Pocket PC to net through Netgear Router

      The phones are showing as connected to the router so I'm guessing it's a setting on the router that needs changing. I have the SSID and password set on both.

      Thanks,

    5. #4
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Connecting Pocket PC to net through Netgear Router

      Do you know what type of encryption the phones use?

      You would need to make sure the router is set to that mode, ie WEP, WPA etc

      In the attached devices make sure they are listed in the access list,

      Log into router http://192.168.0.1

      admin and sky (unless you have changed the password)

      Click on Wireless settings

      Click on Setup Access List

      Tick Turn Access Control On

      Add the details for the phones and voila!
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    6. #5
      Tim1964's Avatar
      Tim1964 is offline Sky User Member
      Exchange: Hoddesdon
      Broadband ISP: BT Infinity
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      South East Herts
      Posts
      135
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Connecting Pocket PC to net through Netgear Router

      All sorted,

      There was a setting that needed changing. something about the network being shared.

    7. #6
      dms05's Avatar
      dms05 is offline Sky User Beta tester
      Exchange: 0151
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      1,694
      Thanks
      12
      Thanked 52 Times in 50 Posts

      Re: Connecting Pocket PC to net through Netgear Router

      Just to confirm you shouldn't have a problem. I have an HTC TyTN and an HP 514, both running Windows Mobile 6, and both connect (even at the same time) using my Sky v1 router.

      My laptop is running Vista Home Premium and I used the supplied Windows Mobile disk for the HP 514 to install on the laptop - but it works equally well with the HTC.

      I did have some problems with an older Vodafone VPx because Vodafone seemed to have messed around with the WiFi settings. But it worked (in the end) using WM 2003.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION