Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    Can I use non-Sky router without having any username/password info?

    This is a discussion on Can I use non-Sky router without having any username/password info? within the Asking for help forums, part of the Broadband Technical Help category; Hello I have read through the forum pages, but can't seem to find a definitive answer / guide to whether ...

    1. #1
      bailey87's Avatar
      bailey87 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Mar 2007
      Posts
      21
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Can I use non-Sky router without having any username/password info?

      Hello

      I have read through the forum pages, but can't seem to find a definitive answer / guide to whether I can do the following or not:

      I have a Netgear 834GT. My Sky broadband has been activated. But at the moment I do not have a Sky Router, nor any username / password information.

      Is there a way for me to use my Netgear 834GT to access my broadband? Or do I need username, password, pppoa info, etc? (and if I do, is there a way I can access it?

      many thanks





      For the full sorry tale of what has prompted me to ask the following Q, read a little bit further....................


      Hi

      I signed up to the Sky tv/telephone/broadband package on March 2nd.

      I live in on the 3rd floor of a 3-storey apartment block. Therefore Sky told me that I would need a 'special heights' team to install the dish - and therefore I would have to wait until 18th March for the team to visit.

      Well, the 'special heights' team turned out to be a guy who spoke very little English who arrived in a tinpot van with a toy-ladder on his roof. It was immediately apparent that his ladder was not going to be reaching the third floor. Regardless, he helpfully informed me that health & safety regulations prevented him from going higher than 10ft.

      Within 30 seconds of his arrival, he helpfully informed me, and I quote, "no, cannot do, you cancel order, I get cancel papers, you cancel, I go".

      I call Sky, relay my frustrations, which fall on deaf ears, am told another visit will have to be booked - the earliest date is April 3rd.

      grrrrrrrrr

      Now despite my annoyance, another few weeks without Sky TV will not kill me. However, as I heavily depend on an internet connection for my business/livelihood, another few weeks without broadband will hurt me financially.

      So on to the main subject of this thread, Sky have told me that my line has been activated (as of 14th March), and that broadband is there waiting to be used - but that I can't use it until the sky router equipment is installed. I asked why this was - customer care robot told me it was a 'business decision' (whatever the hell that means).

      I have my own netgear 834GT modem/router - does anybody know of a work-around so I can start using my broadband connection without having to wait for, which in all likelihood could be another botched dish installation attempt on April 3rd?

      many thanks


    2. Advertisement
    3. #2
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Can I use non-Sky router without having any username/password info?

      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    4. #3
      bailey87's Avatar
      bailey87 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Mar 2007
      Posts
      21
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can I use non-Sky router without having any username/password info?

      yes, I looked at the FAQ thread, but that doesn't tell me what to do

    5. #4
      yodasarmpit's Avatar
      yodasarmpit is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      West Lothian, Scotland
      Posts
      196
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can I use non-Sky router without having any username/password info?

      You need the user name and password, and the only way to get one is to retrieve the info from an existing Sky/Netgear router.

    6. #5
      Umanga's Avatar
      Umanga is offline Sky User Member
      Exchange: Oldham
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Oldham
      Posts
      10
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can I use non-Sky router without having any username/password info?

      Quote Originally Posted by bailey87 View Post
      yes, I looked at the FAQ thread, but that doesn't tell me what to do
      To nail the point home: you cannot access Sky's ADSL network using a different router until you have received your own router from Sky and extracted the user name and password from that password.

    7. #6
      bailey87's Avatar
      bailey87 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Mar 2007
      Posts
      21
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can I use non-Sky router without having any username/password info?

      Quote Originally Posted by Umanga View Post
      To nail the point home: you cannot access Sky's ADSL network using a different router until you have received your own router from Sky and extracted the user name and password from that password.
      Well doesn't that just suck for me big time

    8. #7
      Umanga's Avatar
      Umanga is offline Sky User Member
      Exchange: Oldham
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Oldham
      Posts
      10
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can I use non-Sky router without having any username/password info?

      Quote Originally Posted by bailey87 View Post
      Well doesn't that just suck for me big time
      yep!!

    9. #8
      mossywell's Avatar
      mossywell is offline Sky User Member
      Exchange: LSMEPK
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      London, UK
      Posts
      789
      Thanks
      0
      Thanked 11 Times in 4 Posts

      Re: Can I use non-Sky router without having any username/password info?

      Quote Originally Posted by Umanga View Post
      To nail the point home: you cannot access Sky's ADSL network using a different router until you have received your own router from Sky and extracted the user name and password from that password.
      Painful sometimes, isn't it? I sometimes wonder why I bothered writing the FAQ!
      IQ album "Dark Matter" artwork reproduced with permission. See www.gep.co.uk/iq for more information.

    10. #9
      Umanga's Avatar
      Umanga is offline Sky User Member
      Exchange: Oldham
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Oldham
      Posts
      10
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can I use non-Sky router without having any username/password info?

      Quote Originally Posted by mossywell View Post
      Painful sometimes, isn't it? I sometimes wonder why I bothered writing the FAQ!
      Well it passes the time of day for you! It's just like been at work!

    11. #10
      mossywell's Avatar
      mossywell is offline Sky User Member
      Exchange: LSMEPK
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      London, UK
      Posts
      789
      Thanks
      0
      Thanked 11 Times in 4 Posts

      Re: Can I use non-Sky router without having any username/password info?

      LOL.

      If it were just like work, I don't think I'd be doing it.
      IQ album "Dark Matter" artwork reproduced with permission. See www.gep.co.uk/iq for more information.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION