Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 5 of 5

    Using Buffalo Wireless-N300 Access Point with SR101

    This is a discussion on Using Buffalo Wireless-N300 Access Point with SR101 within the Wireless / Adapters forums, part of the Sky Broadband help category; Hi, I will hopefully receive my new Sky Hub tomorrow. I am thinking about getting a Buffalo Wireless-N300 Cable Router ...

    1. #1
      habler's Avatar
      habler is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2007
      Location
      Sunny sussex
      Posts
      35
      Thanks
      5
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Question Using Buffalo Wireless-N300 Access Point with SR101

      Hi,

      I will hopefully receive my new Sky Hub tomorrow. I am thinking about getting a Buffalo Wireless-N300 Cable Router / Access Point (from eBuyer) to put in my lounge so I can plug my PS3 and Sky Box into it. Has anyone here successfully configured this model in "bridging" mode to use with their Sky+ HD box. Just want to make sure it will work before investing the cash..


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Using Buffalo Wireless-N300 Access Point with SR101

      You will have no problem connecting with ethernet, but I doubt you will be able to connect with wireless if that is what you intend. For that you need a range extender such as the - Netgear Wireless-N Universal Range Extender | Ebuyer.com

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #3
      habler's Avatar
      habler is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2007
      Location
      Sunny sussex
      Posts
      35
      Thanks
      5
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Using Buffalo Wireless-N300 Access Point with SR101

      Thanks. I really only thought about wired connections to the N300. Out of interest, why do you doubt wireless will work with it (I presume you mean Smartphones etc additionally connecting to it)?

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Using Buffalo Wireless-N300 Access Point with SR101

      No I was referring to connecting the Buffalo to the Sky router by wireless. The wireless part of the new router should work fine with all your devices. You may have to experiment with channel numbers, but that is about all.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      habler's Avatar
      habler is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2007
      Location
      Sunny sussex
      Posts
      35
      Thanks
      5
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Using Buffalo Wireless-N300 Access Point with SR101

      Thanks. I received the Buffalo unit today and set it up. It is working very well - so far...

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION