Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    Sky Sagem Router interchangeable?

    This is a discussion on Sky Sagem Router interchangeable? within the Wireless / Adapters forums, part of the Sky Broadband help category; I have a sagem router which appears to have packed up today!!!! I have exactly te same router from a ...

    1. #1
      vix2000's Avatar
      vix2000 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2011
      Posts
      60
      Thanks
      4
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Sky Sagem Router interchangeable?

      I have a sagem router which appears to have packed up today!!!! I have exactly te same router from a previous subscription so my question is can I just use this, and if so, how? Thank you.


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Sky Sagem Router interchangeable?

      Just plug it in and see if it works. Unless you were cut off for non-payment or illegal activities, it will probably work. Sky have been very slow in removing routers from their database.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #3
      vix2000's Avatar
      vix2000 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2011
      Posts
      60
      Thanks
      4
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sky Sagem Router interchangeable?

      No joy I'm afraid. Could they both be no good? Heres whathappens when they're turned on.

      currently used router:- on turning on light no 4 is lit, and 1st 2 lights on left lit. then 1st 2 went off and 4th from left flickered amber


      Old router:- all 4 numbers lit and 2nd from left permanently on.

      Is any of this what is supposed to happen, please?
      Last edited by vix2000; 04-04-11 at 10:42 PM.

    5. #4
      vix2000's Avatar
      vix2000 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2011
      Posts
      60
      Thanks
      4
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sky Sagem Router interchangeable?

      after trying all night the old router has just sparked into life so alls well for now!!!

    6. #5
      I_Hate_Sky_Awnsers's Avatar
      I_Hate_Sky_Awnsers is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Virgin Standard
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Virgin
      Join Date
      Mar 2011
      Posts
      965
      Thanks
      2
      Thanked 59 Times in 57 Posts

      Re: Sky Sagem Router interchangeable?

      Sounds like the firmware updated.

      There was and still is a few firmware issues with it
      Links Router Stats Useful Tutorials Speed Test Check For Test Socket Repetitive Electrical Impulse Noise

      Results from http://www.speed.io (Copied on 2011-04-08 16:36:58)
      Download: 50000 Kbit/s Upload : 4361 kbit/s Connects : 2446 conn/min Ping: 21 ms

    7. #6
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Sky Sagem Router interchangeable?

      It is possible you have a faulty PSU. This seems to be quite common with the Sagems. Did you try both PSUs?

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #7
      I_Hate_Sky_Awnsers's Avatar
      I_Hate_Sky_Awnsers is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Virgin Standard
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Virgin
      Join Date
      Mar 2011
      Posts
      965
      Thanks
      2
      Thanked 59 Times in 57 Posts

      Re: Sky Sagem Router interchangeable?

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      It is possible you have a faulty PSU. This seems to be quite common with the Sagems. Did you try both PSUs?
      The sagems have a great deal of problems
      Links Router Stats Useful Tutorials Speed Test Check For Test Socket Repetitive Electrical Impulse Noise

      Results from http://www.speed.io (Copied on 2011-04-08 16:36:58)
      Download: 50000 Kbit/s Upload : 4361 kbit/s Connects : 2446 conn/min Ping: 21 ms

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION