Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 9 of 9

    Bandwidth Meter with Multiple PCs

    This is a discussion on Bandwidth Meter with Multiple PCs within the SkyUser Bandwidth Meter forums, part of the Community channel category; Should each PC on the LAN use the same login id, or should they have separate ids? If separate, how ...

    1. #1
      JPL's Avatar
      JPL
      JPL is offline Sky User Member
      Exchange: Brookwood
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky Q Silver
      Join Date
      Sep 2008
      Posts
      286
      Thanks
      1
      Thanked 9 Times in 9 Posts

      Bandwidth Meter with Multiple PCs

      Should each PC on the LAN use the same login id, or should they have separate ids?

      If separate, how is aggregation of downloads configured?
      JPL


    2. Advertisement
    3. #2
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,212
      Thanks
      108
      Thanked 377 Times in 305 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Bandwidth Meter with Multiple PCs

      Hello

      iirc you would use the same login for each PC and then look via the website for your aggregated totals.




      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

      Follow us on Twitter @skyuser

    4. #3
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Bandwidth Meter with Multiple PCs

      You install it on all the machines you want to log and use the same log in details. When you call up your totals you will get something like this -
      Attached Thumbnails Attached Thumbnails Bandwidth Meter with Multiple PCs-capture3.jpg  

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #4
      JPL's Avatar
      JPL
      JPL is offline Sky User Member
      Exchange: Brookwood
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky Q Silver
      Join Date
      Sep 2008
      Posts
      286
      Thanks
      1
      Thanked 9 Times in 9 Posts

      Re: Bandwidth Meter with Multiple PCs

      Thanks for your replies.

      I installed Bandwidth Meter on my main PC and it is working fine. However, if BM is then started on another PC it (BM) shuts down immediately. Entries for both PCs seem to be shown correctly on the BM website, although only the first PC has any traffic.

      Both PCs are running Windows XP SP3 with Kaspersky Internet Security 2009, and no relevant events reported by KIS.

      Does anyone have a multi-PC setup working correctly?
      JPL

    6. #5
      JPL's Avatar
      JPL
      JPL is offline Sky User Member
      Exchange: Brookwood
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky Q Silver
      Join Date
      Sep 2008
      Posts
      286
      Thanks
      1
      Thanked 9 Times in 9 Posts

      Re: Bandwidth Meter with Multiple PCs

      It looks like only one PC can be logged in at any one time.

      Therefore although BWM can aggregate the downloads from more than one PC, this facility will be of no use if you have a main PC that is logged in all the time, because the other PCs will never get the chance to login and add their figures.

      This a pity, but at least the capability to exclude local traffic is really useful.
      JPL

    7. #6
      TOPGUNKC's Avatar
      TOPGUNKC is offline Sky User Member
      Exchange: 01843
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      34
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Bandwidth Meter with Multiple PCs

      I am with sky.Now not being very technical,My question is my modem connects to the phone line,so all the internet I have at home wired and wireless travel through my router.So is it not possible to find usage figures from the router somehow ?

    8. #7
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,212
      Thanks
      108
      Thanked 377 Times in 305 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Bandwidth Meter with Multiple PCs

      The newer version of this covers all usage between the network card in the PC and the router, however, if you have more than one PC then you would need to install it on each PC.

      Unfortunately it does not cover console usage etc and there is also an issue with the website that aggregates all your stats, if you choose to register each PC to then see total usage in one place. This is been worked on as previously stated.




      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

      Follow us on Twitter @skyuser

    9. #8
      EricMJ's Avatar
      EricMJ is offline Sky User Member
      Exchange: 01235
      Broadband ISP: Sky Mid/Everyday
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Oct 2009
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Bandwidth Meter with Multiple PCs

      I have loaded V1.1.4 on three machines but only get information about the first one on the Full Bandwidth stats.All three appear in the table but the data for two of them os all zeros. Is there still a problem with multiple PCs?

    10. #9
      shaw1690's Avatar
      shaw1690 is offline Sky User Member
      Exchange: 01294
      Broadband ISP: Mid
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2008
      Location
      Scotland
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Talking Re: Bandwidth Meter with Multiple PCs

      Looking to find out if any update on console usage yet, son has xbox360, not bothered about usage, as on unlimited, but would be useful to find out using Sagem router so no in built stats available from this slave

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION