Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 3 of 16 FirstFirst 1234513 ... LastLast
    Results 21 to 30 of 151

    Upgrading your sky+ hard drive

    This is a discussion on Upgrading your sky+ hard drive within the Sky+ forums, part of the Sky & Sky+ TV category; does anyone know the best way to format a 500gb hard drive for a pace tds470n sky+ box? can u ...

    1. #21
      guysteruk's Avatar
      guysteruk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      66
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Upgrading your sky+ hard drive

      does anyone know the best way to format a 500gb hard drive for a pace tds470n sky+ box? can u do it thru the sky box itself? or does it need done by pc first?


    2. Advertisement
    3. #22
      greyrider's Avatar
      greyrider is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: O2
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Somewhere
      Posts
      295
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Upgrading your sky+ hard drive

      Just put the drive in and Sky+ will do the rest.
      When your box is assembled, power it up, wait two minutes and press the "Sky" button.
      Perform A "Full System Reset" ("Services,4,0,1, Select,8 Housekeeping")
      Wait for a restart and then press the "Sky" button.
      Check it all works re-enable "Instant rewind" and re-enter your Series Links.

      You should probably go back to the first post in this thread and read the links there.
      Last edited by greyrider; 14-08-08 at 07:39 AM.

    4. #23
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,071
      Thanks
      32
      Thanked 92 Times in 85 Posts

      Re: Upgrading your sky+ hard drive

      unfortunatel grey rider is wrong.

      If you just put it in the sky+ box it will only format a partion of around 270GB (a SkyHD box will format a max partion of 500GB). You need to format it first using the copy+ software to format the whole drive if larger than these figures to get the full capacity of your drive.


      http://www.skycopyplus.co.uk/about.php
      Last edited by reddwarfcrew; 14-08-08 at 08:15 AM.

    5. #24
      guysteruk's Avatar
      guysteruk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      66
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Upgrading your sky+ hard drive

      i have tryed to format my 500 gb hard drive in copy+.the drive wont show in source drive but it shows itself in destination drive. anyone got any ideas?

    6. #25
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,071
      Thanks
      32
      Thanked 92 Times in 85 Posts

      Re: Upgrading your sky+ hard drive

      yes destination drive is correct. The source drive is if you want to hook up an old SKY+ HDD to copy data to the new (destination) drive.

      All formatting is done to the drive showing under 'destination'. The drive (if connected) under source is purely read from.

      Full step by step instructions at:

      http://www.skycopyplus.co.uk/instructions.php
      Last edited by reddwarfcrew; 14-08-08 at 05:12 PM.

    7. #26
      greyrider's Avatar
      greyrider is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: O2
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Somewhere
      Posts
      295
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Upgrading your sky+ hard drive

      Quote Originally Posted by reddwarfcrew View Post
      unfortunatel grey rider is wrong.....[/url]
      I was? <gasp>. Not entirely though, I did say the op should look at the first post which was....yep...yours, where you provide links to cover larger drives

    8. #27
      guysteruk's Avatar
      guysteruk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      66
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Upgrading your sky+ hard drive

      Quote Originally Posted by reddwarfcrew View Post
      yes destination drive is correct. The source drive is if you want to hook up an old SKY+ HDD to copy data to the new (destination) drive.

      All formatting is done to the drive showing under 'destination'. The drive (if connected) under source is purely read from.

      Full step by step instructions at:

      Copy+ : The Sky & XTV Disk Copier
      yes i know that but the drive will not format in destination drive without a source drive. im just trying to format the drive without actually copying anything over from a source drive

    9. #28
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,071
      Thanks
      32
      Thanked 92 Times in 85 Posts

      Re: Upgrading your sky+ hard drive

      Ah right. Never done that. You probably need to try the forums over there

      Copy+ :: Index

      and they also have a forum for future developments (remember the software is free).

    10. #29
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,071
      Thanks
      32
      Thanked 92 Times in 85 Posts

      Re: Upgrading your sky+ hard drive


    11. #30
      guysteruk's Avatar
      guysteruk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      66
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Upgrading your sky+ hard drive

      is there any way to check the disk size correctly cos i just copied my programmes over from old drive and my new 500gb is showing as a 137gb drive. is this just windows playing games?

     

     
    Page 3 of 16 FirstFirst 1234513 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION