Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 60k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 19

    Sky + freezes when selecting Planner

    This is a discussion on Sky + freezes when selecting Planner within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; My Sky+ box feeezes whenever I select Planner and I cannot Back Up, change channels or even turn it off ...

    1. #1
      nandrews's Avatar
      nandrews is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2010
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sky + freezes when selecting Planner

      My Sky+ box feeezes whenever I select Planner and I cannot Back Up, change channels or even turn it off from the remote.
      This has happened in the past and I suspect it is because the disk is nearly full.
      When it has happened in the past I have power cycled and been able then to access and use the Planner.
      Now everytime I try Planner it freezes, so I am unable to access any of my recordings, or even delete some to hopefully clear the problem!

      Can anyone suggest a way that I can do this?

      When it first happened, I phoned Sky and they gave me a routine. But when I followed up to check they confirmed "Oh yes it will delete all your recordings"!

      I will try that, but only as a very last resort, since I have many programs saved that I want to watch.

      Thanks in advance
      Nigel


    2. Advertisement
    3. #2
      Kenedin's Avatar
      Kenedin is offline Sky User Member
      Exchange: 0131
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD Thomson
      Join Date
      Oct 2008
      Location
      Edinburgh, Scotland
      Posts
      2,414
      Thanks
      3
      Thanked 91 Times in 84 Posts

      Re: Sky + freezes when selecting Planner

      Try a Planner Rebuild. Press Services, 4, 0, 1, Select. Then Option 7 - Planner Rebuild. If the process hangs for more than a couple of minutes, unplug, reboot and try again. A Planner Rebuild does not delete your recordings. If you can then get back into the Planner page, use the >Options, then the coloured ( red? - can't remember ) 'Recordings' button to reveal any hidden failed recordings. Delete these.
      Panasonic TX-P50G10B, Onkyo HTS 3305, Sky+HD Thomson 4E3007 (with upgraded PSU & WD5000AVDS HDD),

    4. #3
      nandrews's Avatar
      nandrews is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2010
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky + freezes when selecting Planner

      Kenedin,

      Many thanks for that.
      I didn't get very far, but maybe I am doing wrong.
      Services 4 got me to to SBO and the 0 did nothing.
      If I go to Services and scroll right (4) to Planner then it locks up, but maybe that is to be expected.
      If you can offer a bit more prompting I would be very grateful.

      Many thanks
      Nigel

    5. #4
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Sky + freezes when selecting Planner

      Ignore what is on the screen, you need to press the quite quickly, services, 4, 0, 1, select and you will enter the installer menu.

      If you have a Sky HD receiver, this is services, 0, 0, 1, select.

    6. #5
      nandrews's Avatar
      nandrews is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2010
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky + freezes when selecting Planner

      Smithy99,

      Thanks yes I do have Sky +HD I should have been specific.

      Thanks
      Nigel

    7. #6
      nandrews's Avatar
      nandrews is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2010
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky + freezes when selecting Planner

      I must be going wrong somewhere!

      I am pressing Servcies,0,0,1 (as I do have Sky+HD)
      But I get to Settings/Picture after Services,0 and then no further.
      The box isn't frozen at the point and I can back-up and try again, but fast or slow I still only get to the same point.
      Anymore advice available?

      Thanks
      Nigel

    8. #7
      simonmpoulton's Avatar
      simonmpoulton is offline Sky User Member
      Exchange: Chester Central
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2007
      Posts
      1,619
      Thanks
      0
      Thanked 11 Times in 11 Posts

      Re: Sky + freezes when selecting Planner

      You need to press Services - 0 - 0 - 1 - SELECT, if you dont press all the buttons the menu wont change. It only changes on pressing select after the others.

      Pace SKY HD With Seagate Pipeline HD 2TB

    9. #8
      MartinP's Avatar
      MartinP is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Slingbox
      Join Date
      Dec 2009
      Location
      A small Greek isand
      Posts
      453
      Thanks
      7
      Thanked 17 Times in 17 Posts

      Re: Sky + freezes when selecting Planner

      I have the same problem when I try to get money from the ATM. I start to enter my PIN but all it puts on the screen is asterisks. What am I doing wrong?



      Anyway, being serious now, the PIN sequence for your Sky+HD Digibox is [services] 001 [select]

      (It's strange how people can't grasp this concept. I had one guy complain that "there is no zero on the screen!" I had to explain to him that the buttons were on his Remote Control - not on the screen!)

    10. #9
      nandrews's Avatar
      nandrews is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2010
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky + freezes when selecting Planner

      There we are, it IS my fault - I read Select, but didn't READ it!
      When I get home I will do it right - promise!

      Thanks
      Nigel

    11. #10
      nandrews's Avatar
      nandrews is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2010
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky + freezes when selecting Planner

      I am back home now after some family problems.
      I did the 0,0,1, Select and chose Rebuild Sky+
      It worked on it for just a few seconds and switched off (didn't reboot as the screen suggested it should)
      Turning on again it was slow, first showing a blue screen for a short while.
      Then when the channel 999 showed I tried the Planner, but it froze as soon as it showed.
      Frozen - as in the remote doesn't have any effect, but the mini screen is still showing channel 999.
      Is there a next step or is it broken?

      Thanks
      Nigel

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2012. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION | SEO by vBSEO