Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 63k members.


    Advertisement

    Results 1 to 8 of 8

    how do I connect the coax cable to my sky box for magic eye?

    This is a discussion on how do I connect the coax cable to my sky box for magic eye? within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; I got a 25 m coa-ax cable and fittings today from argos. This is the site Buy Commtel 25M Aerial ...

    1. #1
      Nic80's Avatar
      Nic80 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      how do I connect the coax cable to my sky box for magic eye?

      I got a 25 m coa-ax cable and fittings today from argos. This is the site Buy Commtel 25M Aerial Extension Kit. at Argos.co.uk sorry its a bit long.

      I don't know what to do though. Do I put the analogue arial into the 3 way adaptor thing or the sky metal areial thing? The 3 way adapter has two open hole ends and one closed and the coax is a closed. I don't know what to put where.

      Please help!


    2. Advertisement
    3. #2
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,133
      Thanks
      31
      Thanked 46 Times in 44 Posts

      Re: how do I connect the coax cable to my sky box for magic eye?

      Ariel lead from roof into connecter marked ariel ( sometimes symbol that looks like ariel )
      Extension cable from argos into connecter marked rf2
      Other end into magic eye
      Plug end of magic eye with tv marked on it into back of tv
      You will then need to enable rf out voltage in the setting on sky box
      press services then 4 then select then 0 then 1 then select
      this should bring up the installer menu where you can enable rf output - when enabled the red led on the eye should light up

      ps just looked at the pic - have you got 2 coax connecters as the pic only shows 1 ?
      Last edited by dholdi; 17-01-08 at 05:53 PM.


    4. #3
      Nic80's Avatar
      Nic80 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: how do I connect the coax cable to my sky box for magic eye?

      Amazing! You rule, thanks very much.

    5. #4
      Nic80's Avatar
      Nic80 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: how do I connect the coax cable to my sky box for magic eye?

      i don't know. I've managed to plug the coax into th RF2 anyway and other end into the magic eye...just waiting on my Mum bringing me my old tv for my room so I can test it but the red light is on the magic eye so I guess it works.

    6. #5
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,133
      Thanks
      31
      Thanked 46 Times in 44 Posts

      Re: how do I connect the coax cable to my sky box for magic eye?

      If the led is on it should be working - you could try changing channel then go downstairs and see if it has


    7. #6
      Nic80's Avatar
      Nic80 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: how do I connect the coax cable to my sky box for magic eye?

      it is changing channel but there's no picture on my tv upstairs.

      I have plugged the eye into the aerial output thing. I'm going through the AVs and there's no picture or sound. Does it need tunign or something?

    8. #7
      Nic80's Avatar
      Nic80 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: how do I connect the coax cable to my sky box for magic eye?

      its ok its working!

    9. #8
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,133
      Thanks
      31
      Thanked 46 Times in 44 Posts

      Re: how do I connect the coax cable to my sky box for magic eye?

      good, i guess you needed to tune your tv to the rf output from the sky box then


     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2014. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION | SEO by vBSEO