Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 63k members.


    Advertisement

    Results 1 to 8 of 8

    Help: Sky box will not switch on.

    This is a discussion on Help: Sky box will not switch on. within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; I have an old Amstrad Sky box which I have been using quite happily for a good few years.Its just ...

    1. #1
      cslogg's Avatar
      cslogg is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Help: Sky box will not switch on.

      I have an old Amstrad Sky box which I have been using quite happily for a good few years.Its just used as freeview box and has not been connected to Sky for ages.This morning it will not turn on.I have tried unplugging and taking the card in and out but whatever I do the little red light just stays on.I never turn it off anyway so I do not know how this has happened.Anyone got any ideas how to get it turned on???

      Thanks
      cslogg


    2. Advertisement
    3. #2
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      5,683
      Thanks
      30
      Thanked 75 Times in 68 Posts

      Re: Help: Sky box will not switch on.

      standard sky box or sky+ box?

      I guess the former. The latter is usually an indication of a failed hard drive which is easily replaceable.

      If it is the former, then this can be fixed by a trip to ebay.....

    4. #3
      cslogg's Avatar
      cslogg is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help: Sky box will not switch on.

      reddwarfcrew,
      its a standard box.
      If I go the Ebay route is there anything I should look out for and avoid?
      Will the old card I am presently using work with a different box?

      cslogg

    5. #4
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      5,683
      Thanks
      30
      Thanked 75 Times in 68 Posts

      Re: Help: Sky box will not switch on.

      personally i'd go for a PACE (not the black one or the one that is silver/black).

      if you dont subscribe to any premium channels, then you just need to pop your card in. If you do, then you will need to call sky to marry up the card with the new box.

    6. #5
      cslogg's Avatar
      cslogg is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Question Re: Help: Sky box will not switch on.

      Is this the sort I should go for?
      Ebay Number is 160151223702
      What about the price,is this about right?

      cslogg

    7. #6
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      5,683
      Thanks
      30
      Thanked 75 Times in 68 Posts

      Re: Help: Sky box will not switch on.


    8. #7
      gcc's Avatar
      gcc
      gcc is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Question Re: Help: Sky box will not switch on.

      I also now have that problem.
      I've had my Amstrad for 10+ years with little problem.
      This morning the red light is there but the green light is not at home.
      Neither the button on the front or the remote will activate the box from standby.
      Sky help suggest it is software related and want me to stand by my box with phone in hand.
      That presents problems due to a major issue with Tiscali - don't ever ask them to take your line to them from BT (this from a long term Tiscali convert).
      I've been out of service for 2 weeks.
      The problem is that Sky have not got the facilities to email me the "easy steps" to correct the problem. I have to wait for the phone problem to be resolved.
      Didn't I hear a roumer that Sky were somewhat involved in Broadband?.
      Does anyone have this information that can be posted.?

    9. #8
      Sam Radford's Avatar
      Sam Radford is offline Sky User Member
      Exchange: 01439
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Posts
      685
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help: Sky box will not switch on.

      It's probably a simple power supply failure. You can buy a repair kit from Satcure or send it for repair to Digifix or MCES etc. See list:
      List of Sky Digibox Repairers

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2014. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION | SEO by vBSEO