Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 12

    loss of ip address

    This is a discussion on loss of ip address within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; My router does not set up an ip address. I have called Sky, and they have tested all the lines. ...

    1. #1
      bonecracker's Avatar
      bonecracker is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      London
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      loss of ip address

      My router does not set up an ip address.

      I have called Sky, and they have tested all the lines. I have also connected to the main bt socket with no luck. Sky says that the signal to the house is ok.

      Any help would be appreciated


    2. Advertisement
    3. #2
      dingdong's Avatar
      dingdong is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      591
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      How are you connecting? Wired/Wireless

      Have you got your adaptor set so that it acquires an ip address from the router automatically?

      Have you checked that your router ip address range has not been set so that no addresses are available?

    4. #3
      bonecracker's Avatar
      bonecracker is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      London
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      I am connected both wired and wireless, and the ip address is set for automatic.

      How do you check for ip address range as per your last comment?

      Thanks

    5. #4
      dingdong's Avatar
      dingdong is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      591
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      It is a long shot, but log into your router and check that the dhcp sttings look ok for ip address allocation etc.

    6. #5
      bonecracker's Avatar
      bonecracker is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      London
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      ok will do when i get home. i have tried to reset the router several times. One of your posts here suggested that i power down the router for a few hours to which i have done and see if that works.

      thanks...

    7. #6
      dingdong's Avatar
      dingdong is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      591
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      No that is a different issue. I don't htink powering it down will help but it may and will do no harm.

    8. #7
      Ratti3's Avatar
      Ratti3 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Brighton, UK
      Posts
      304
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      I'm guessing you're not getting a WAN ip.

      Do you get a sync speed on the router status when you go to 192.168.0.1

    9. #8
      bonecracker's Avatar
      bonecracker is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      London
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      I checked all dhcp setteings, all ok, rang up sky to try to get to level three but there is 4 or 5 days waiting for a call back. Ratti3, I have not checked if there is a sync speed on the router. I will do when i get to it. What am I looking for and if it is not there how do i correct it. I was thinking of attaching my old modem and router to the pc, but obviously i need my password??

      Thanks in advance

    10. #9
      bonecracker's Avatar
      bonecracker is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      London
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Any more help any body?

    11. #10
      Ratti3's Avatar
      Ratti3 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Brighton, UK
      Posts
      304
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Did you check to see if your connected via the router status page? And are you referring to your WAN IP?

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION