Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    Router Factory Reset by Itself?

    This is a discussion on Router Factory Reset by Itself? within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; Had no problems at all with router generally, but this morning, none of the wireless devices in the house could ...

    1. #1
      GordonM's Avatar
      GordonM is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Bipac8800AXL
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jul 2007
      Location
      Scotland
      Posts
      52
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Router Factory Reset by Itself?

      Had no problems at all with router generally, but this morning, none of the wireless devices in the house could get a connection.

      Had a look at the router setup and its as if its done a factory reset during the night.

      Lost all my MAC and WEP security settings, firewall services etc... and of course, I didn't have a backup.

      Will take a while to get everything back up and running, but the big question is how did this happen? I wouldn't have thought it could do a factory reset by itself?


      Any ideas?


    2. Advertisement
    3. #2
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Router Factory Reset by Itself?

      Has it received a firmware update in the night? what version do you have now?

    4. #3
      GordonM's Avatar
      GordonM is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Bipac8800AXL
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jul 2007
      Location
      Scotland
      Posts
      52
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Router Factory Reset by Itself?

      Firmare 7.03.01.66

      The router stats show that it has only been up and running about 7 hours so whatever happened happened about 4am.

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is online now Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Router Factory Reset by Itself?

      Firmare 7.03.01.66
      That's the modem firmware, the router firmware is shown at the top of the page. The current version is V2.02.44.

      Anything in the log?

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      GordonM's Avatar
      GordonM is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Bipac8800AXL
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jul 2007
      Location
      Scotland
      Posts
      52
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Router Factory Reset by Itself?

      Hi isitme,

      thanks, but I guess looking at other threads that I have been subject to a firmware upgrade as others have and the router has factory reset.

      pain in the erse but there you go...

      :0)

    7. #6
      Isitme's Avatar
      Isitme is online now Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Router Factory Reset by Itself?

      So what is your firmware version?

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #7
      GordonM's Avatar
      GordonM is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Bipac8800AXL
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jul 2007
      Location
      Scotland
      Posts
      52
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Router Factory Reset by Itself?

      V2.02.44 reported at top of page...

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION