Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
    Results 11 to 20 of 24

    can i use old sky router

    This is a discussion on can i use old sky router within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; Your two master sockets running from a junction box will be causing noise i'm sure. The wiring should always be: ...

    1. #11
      simonmpoulton's Avatar
      simonmpoulton is offline Sky User Member
      Exchange: Chester Central
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2007
      Posts
      1,620
      Thanks
      0
      Thanked 11 Times in 11 Posts

      Re: can i use old sky router

      Your two master sockets running from a junction box will be causing noise i'm sure. The wiring should always be:
      Junction Box ->Master Socket->All other Sockets
      and not:
      Junction Box->Multiple Sockets->Other Sockets

      Pace SKY HD With Seagate Pipeline HD 2TB


    2. Advertisement
    3. #12
      sanj's Avatar
      sanj is offline Sky User Member
      Exchange: croydon
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Sep 2010
      Posts
      20
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: can i use old sky router

      thanks simonmpoulton.

      I will disconnect 2nd master socket at the jn. box tommorrow and then check for improvements. I also have ordered the bt iplate but not sure if it will do anything as bell wires are already disconnected.

    4. #13
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: can i use old sky router

      I also have ordered the bt iplate but not sure if it will do anything as bell wires are already disconnected.
      You are wasting your money. If you want to improve your wiring, buy a filtered faceplate.
      XTE-2005 Filtered Master Faceplate - ADSL Nation

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #14
      sanj's Avatar
      sanj is offline Sky User Member
      Exchange: croydon
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Sep 2010
      Posts
      20
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: can i use old sky router

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      You are wasting your money. If you want to improve your wiring, buy a filtered faceplate.
      XTE-2005 Filtered Master Faceplate - ADSL Nation
      Thanks Isitme. Is XTE 2005 one of the best out there.

    6. #15
      sanj's Avatar
      sanj is offline Sky User Member
      Exchange: croydon
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Sep 2010
      Posts
      20
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: can i use old sky router

      Well I decided to disconnect the second master switch now. So here are the stats. snr on downstream has increased. Is it good or bad ?


      Router StatisticsSystem Up Time: 14:03:20

      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 13916 13287 0 1244 16547 00:08:57
      LAN 2625521 2164184 0 42440 22719 14:03:20
      WLAN 13772 7937 0 29442 1797 00:08:47
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 3072 kbps 792 kbps
      Line Attenuation 48.5db 29.8db
      Noise Margin 17.3db 9.5db

      Poll Interval: (secs)
      Last edited by sanj; 22-09-10 at 08:50 AM.

    7. #16
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: can i use old sky router

      It is very good. It raises your potential sync speed by quite a bit. You should now see 6-7Mb.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #17
      sanj's Avatar
      sanj is offline Sky User Member
      Exchange: croydon
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Sep 2010
      Posts
      20
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: can i use old sky router

      Thanks Isitme. So hopefully synch speed will go up.
      Now I have to work out how to connect my sky+ box as it was connected through the second master socket.

    9. #18
      simonmpoulton's Avatar
      simonmpoulton is offline Sky User Member
      Exchange: Chester Central
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2007
      Posts
      1,620
      Thanks
      0
      Thanked 11 Times in 11 Posts

      Re: can i use old sky router

      If you've got a spare cable pair going back to the first master socket in the junction box simply join that up with the cables from the second socket and then connect those wires up to the first master socket faceplate - you'll probably need to use a filtered faceplate if you do this though!

      Pace SKY HD With Seagate Pipeline HD 2TB

    10. #19
      sanj's Avatar
      sanj is offline Sky User Member
      Exchange: croydon
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Sep 2010
      Posts
      20
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: can i use old sky router

      Thanks simonmpoulton.
      Sometime solution is very simple and infront of your eyes but you need another person's eyes to see it. Yes I have the orange/white wires as spare. I'll connect them as extension from the first master socket .

      As I'm going to use second master socket as an extension, I think i can use the normal filters in the second socket rather than putting a filtered faceplate.

    11. #20
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: can i use old sky router

      As I'm going to use second master socket as an extension, I think i can use the normal filters in the second socket rather than putting a filtered faceplate.
      The wiring may still interfere with the broadband, you will find a filtered faceplate by far the best solution.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     
    Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION