Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 63k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 18
    Like Tree1Likes

    Help configuring Netgear DG834GT as wireless repeater/bridge with Sky Sagem router?

    This is a discussion on Help configuring Netgear DG834GT as wireless repeater/bridge with Sky Sagem router? within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; I'm trying to configure my old Sky Netgear DG834GT router as a wireless repeater so I can connect a device ...

    1. #1
      ahlpo's Avatar
      ahlpo is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2009
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Help configuring Netgear DG834GT as wireless repeater/bridge with Sky Sagem router?

      I'm trying to configure my old Sky Netgear DG834GT router as a wireless repeater so I can connect a device in another room to the wireless network. That device has no wireless capabilities, only RJ-45, hence the need to connect it to the Netgear router via ethernet cable and then have that router grab the wireless signal from my main Sky Sagem router that delivers wireless to my laptops, for example.

      I've already flashed the old Sky Netgear router with a firmware update (obtained from DGTeam web site) to get the Advanced Wireless Settings which includes WDS in the router configuration. The problem is with the other settings, I'm a little lost.

      First of all, do I need to change anything on the Sky Sagem router to allow the old Sky Netgear router to connect to it?

      Then, what do I need to change in the old Sky Netgear router to connect to the wireless network?

      Please be as specific as possible; thanks in advance for your help!


    2. Advertisement
    3. #2
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LVSEF
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Asus DSL-N55U
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      Liverpool, Merseyside
      Posts
      9,373
      Thanks
      3
      Thanked 124 Times in 123 Posts

      Re: Help configuring Netgear DG834GT as wireless repeater/bridge with Sky Sagem route

      the Sagem won't work as a repeater...IIRC...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    4. #3
      ahlpo's Avatar
      ahlpo is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2009
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help configuring Netgear DG834GT as wireless repeater/bridge with Sky Sagem route

      I want to use the Netgear DG834GT as a repeater, not the Sagem.

      Re-read my previous post, hopefully it's clear.

      Thanks.

    5. #4
      bakb0ne's Avatar
      bakb0ne is offline Sky User Member
      Exchange: 01452
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2009
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help configuring Netgear DG834GT as wireless repeater/bridge with Sky Sagem route

      Quote Originally Posted by ahlpo View Post
      I want to use the Netgear DG834GT as a repeater, not the Sagem.

      Re-read my previous post, hopefully it's clear.

      Thanks.
      Actualy he was correct, although it came out wrong.. the sagem doesnt support WDS iirc, so cannot be used as "part" of a repeater setup.

    6. #5
      ahlpo's Avatar
      ahlpo is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2009
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help configuring Netgear DG834GT as wireless repeater/bridge with Sky Sagem route

      OK, I understand that but one thing isn't clear.

      Aren't we trying to configure the Netgear DG834GT to effectively "act" as a wireless network card that can pick up the signal emitted by the Sagem router?

      If so, then why would we even need to change any settings on the Sagem? Wouldn't it just be a matter of making changes to the Netgear?

      Can you please explain?

      Thanks in advance.

    7. #6
      bakb0ne's Avatar
      bakb0ne is offline Sky User Member
      Exchange: 01452
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2009
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help configuring Netgear DG834GT as wireless repeater/bridge with Sky Sagem route

      Quote Originally Posted by ahlpo View Post
      OK, I understand that but one thing isn't clear.

      Aren't we trying to configure the Netgear DG834GT to effectively "act" as a wireless network card that can pick up the signal emitted by the Sagem router?

      If so, then why would we even need to change any settings on the Sagem? Wouldn't it just be a matter of making changes to the Netgear?

      Can you please explain?

      Thanks in advance.
      I dont think it will work without both routers supporting WDS. but I have both sky routers here (netgear/sagem both flashed with non sky fw) I will spend an hour or two trying to get it to work and will get back to you.

    8. #7
      ahlpo's Avatar
      ahlpo is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2009
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help configuring Netgear DG834GT as wireless repeater/bridge with Sky Sagem route

      Thanks for your time and help.

      I'll look forward to hearing from you later and best of luck!

      Hope you can get it to work.

    9. #8
      bakb0ne's Avatar
      bakb0ne is offline Sky User Member
      Exchange: 01452
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2009
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help configuring Netgear DG834GT as wireless repeater/bridge with Sky Sagem route

      Quote Originally Posted by ahlpo View Post
      Thanks for your time and help.

      I'll look forward to hearing from you later and best of luck!

      Hope you can get it to work.
      Sorry to say that for me anyway it doesnt seem possible.

      I have tried all the ways i know and it just would connect.

      one thing I did find though is a hidden "WDS" section on the sagem.

      (sagem ip)/wlwds.cmd?action=view

      hope someone has more luck than me prove me wrong (please!!!)

    10. #9
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      32,328
      Thanks
      51
      Thanked 1,541 Times in 1,502 Posts

      Re: Help configuring Netgear DG834GT as wireless repeater/bridge with Sky Sagem route

      Do you have the DG834GT, if so I believe the WDS function is enabled in the DG Team Firmware, available here -
      [DG834GT/PN/N] UNOFFICIAL FIRMWARE - DGTeam

      If you are able to access WDS on both routers it should work. I have read that encryption is a drawback with WDS, as it will not work with WPA.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      Inssider 2/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    11. #10
      ahlpo's Avatar
      ahlpo is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2009
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help configuring Netgear DG834GT as wireless repeater/bridge with Sky Sagem route

      Yes, I have the DG834GT with DGTeam firmware; this is intended to be the repeater. I've located the WDS configuration under the Advanced Wireless Settings but don't know what to enter in the fields.

      The Sagem router does not have any visible WDS settings; it's using the Sky v1.9 firmware as originally shipped from the ISP. However, I question the need/rationale to change any settings on the Sagem master modem/router, aside using WEP encryption which I understand is required for WDS.

      Is there any specific reason why I'd need to have WDS enabled on the master modem/router (aside using WEP)?

      I really just want to have the DG834GT act as a wireless ethernet adapter and pick up the wireless signal from the Sagem.

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2014. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION | SEO by vBSEO