Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 12

    router upgrade?

    This is a discussion on router upgrade? within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; Hey, i have been reading a few threads and most of them seem to be talking about router upgrades, i ...

    1. #1
      Kurby's Avatar
      Kurby is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      86
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      router upgrade?

      Hey,

      i have been reading a few threads and most of them seem to be talking about router upgrades, i logged into my router to see if i got prompted to upgrade but i didn't and saw that i had to upload the update from my computer so can someone tell me where i download the firmware from please.

      Thanks

      Kurby


    2. Advertisement
    3. #2
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,074
      Thanks
      32
      Thanked 92 Times in 85 Posts

      Re: router upgrade?

      news story from front page:

      Sky User - Unofficial Help and Support for Sky Broadband and everything Sky! - How to update your Sky Netgear V1 Router with the new FW

      You can get the Firmware from the following link:

      ftp://77.240.11.50/

      (After clicking the link, then right click and save as, the file called DG834GT-1SKUKS_V1.03.87.img)

    4. #3
      Kurby's Avatar
      Kurby is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      86
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: router upgrade?

      i tried a search but i didn't see that thanks

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: router upgrade?

      You don't get prompted to upgrade, it is done automatically, so you may have been done. The new Firmware version is V1.03.87, check your router first to see if it has been done.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      bigmike20vt's Avatar
      bigmike20vt is offline Sky User Member
      Exchange: 01440
      Broadband ISP: Talk Talk Fibre
      Router:
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      65
      Thanks
      9
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: router upgrade?

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      You don't get prompted to upgrade, it is done automatically, so you may have been done. The new Firmware version is V1.03.87, check your router first to see if it has been done.
      hi

      can i forcably install this upgrade over my netgear router?

      the reason i ask is i have already flashed it to have the standard netgear firmware. Will going back to the sky one still work?

      cheers
      Fiat Coupe. Gone but not forgotten

    7. #6
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: router upgrade?

      Should be able over write the firmware as normal.

    8. #7
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,074
      Thanks
      32
      Thanked 92 Times in 85 Posts

      Re: router upgrade?

      nope, you have to flash it using the recovery util if you have put a standard netgear FW on it.

    9. #8
      bigmike20vt's Avatar
      bigmike20vt is offline Sky User Member
      Exchange: 01440
      Broadband ISP: Talk Talk Fibre
      Router:
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      65
      Thanks
      9
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: router upgrade?

      Quote Originally Posted by reddwarfcrew View Post
      nope, you have to flash it using the recovery util if you have put a standard netgear FW on it.
      cheers guys for the response...

      recovery util? am i right in saying if i root around on the forum i will be able to find info about this and how to do it?

      cheers
      Fiat Coupe. Gone but not forgotten

    10. #9
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,074
      Thanks
      32
      Thanked 92 Times in 85 Posts

      Re: router upgrade?

      yep, but also here:

      Untitled Document

      to put in recovery mode:

      Did you remember to put the router into its "recovery mode"?

      You need to remove the power connector from the router, and then press and hold in the reset button whilst reconnecting the power. If you do it right, you should see the power and the tick light flashing alternately. If that doesn't happen, remove the power connector and try again. (courtesy of James67)

    11. #10
      bigmike20vt's Avatar
      bigmike20vt is offline Sky User Member
      Exchange: 01440
      Broadband ISP: Talk Talk Fibre
      Router:
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      65
      Thanks
      9
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: router upgrade?

      cheers, will try tonight

      will be better actually having a legit sky router if i am going to get sky involved in checking out my line i guess

      btw i assume that before it flashes itsself in recovery mode the software makes a not of my sky username and p/w?

      (if i remember correctly in the "official" sky firmware there is no way to get access to your user and p/w information)
      Last edited by bigmike20vt; 19-05-08 at 06:45 PM.
      Fiat Coupe. Gone but not forgotten

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION