Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 6 123 ... LastLast
    Results 1 to 10 of 52

    line stats have gotton worse with the new modem!

    This is a discussion on line stats have gotton worse with the new modem! within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; ok so i got a new modem..... the sagem one (black one) pic: humyo.com - DSC00190 So ive realised that ...

    1. #1
      touran22's Avatar
      touran22 is offline Sky User Member
      Exchange: Colindale
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      111
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      line stats have gotton worse with the new modem!

      ok so i got a new modem..... the sagem one (black one) pic:
      humyo.com - DSC00190

      So ive realised that my line attenuation has incresed from 17db to 19db and my max downstream is 11758kb when it used to be 15658 (or something like that but it was defintly 15000kb!)

      i was downlaoding at full speed with my old netgear router i,e 1.5/6 mb/s...but now its barely hitting 1.0mb/s

      why is this? is there any way i can make my router so it was like my old netgear one (the white one) and have it so it can give me my old speeds etc. i live right next to the exchange aswell! (no really, literally next to it lool). so any help will be appreciated!

      BTW: i dont no how to post my stats with this new one becuase mousy sky router doesnt work...
      Last edited by touran22; 16-03-08 at 11:21 PM.


    2. Advertisement
    3. #2
      jonny1310's Avatar
      jonny1310 is offline Banned for stealing our content
      Exchange:
      Broadband ISP: virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV:
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      382
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Blog Entries
      1

      Re: line stats have gotton worse with the new modem!

      First of all are you plugged into the mastersocket or an extension as this will be the first thing sky asks if you call.

    4. #3
      touran22's Avatar
      touran22 is offline Sky User Member
      Exchange: Colindale
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      111
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: line stats have gotton worse with the new modem!

      yes i am! im not doing anything differnt with what i was doing with my old router except that i changed the router!

    5. #4
      jonny1310's Avatar
      jonny1310 is offline Banned for stealing our content
      Exchange:
      Broadband ISP: virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV:
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      382
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Blog Entries
      1

      Re: line stats have gotton worse with the new modem!

      Thats good as sky would of had you disconnect every thing including the phone call and you would have to call them back,Do you sknow what your upload speed is.

    6. #5
      touran22's Avatar
      touran22 is offline Sky User Member
      Exchange: Colindale
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      111
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: line stats have gotton worse with the new modem!

      the upload is still the same as before.... it says on the configuration page:

      UpStream Connection Speed 764

    7. #6
      jonny1310's Avatar
      jonny1310 is offline Banned for stealing our content
      Exchange:
      Broadband ISP: virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV:
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      382
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Blog Entries
      1

      Re: line stats have gotton worse with the new modem!

      Why was the router replaced? Because if it was replaced because of a connection issue the could have capped your line.

    8. #7
      touran22's Avatar
      touran22 is offline Sky User Member
      Exchange: Colindale
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      111
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: line stats have gotton worse with the new modem!

      it was replaced because it kept disconecting after like and then it would disconect etc and its was really anoying as i had to take the power cord out etc

      How can i be capped if i put my white netgear back in and my line stats a back to what they use to be but the black one is differnt as in i put the netgear in and BAM line attenuation etc and sync speed is back to what it hsould be but when i switch it changes again?

    9. #8
      jonny1310's Avatar
      jonny1310 is offline Banned for stealing our content
      Exchange:
      Broadband ISP: virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV:
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      382
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Blog Entries
      1

      Re: line stats have gotton worse with the new modem!

      Thats strange allow sky have been having trouble with these new routers is the connection still dropping.

    10. #9
      touran22's Avatar
      touran22 is offline Sky User Member
      Exchange: Colindale
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      111
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: line stats have gotton worse with the new modem!

      the connection doesnt drop.....dude i just checked my old old router (netgear) and the downstream has dropped aswell now? its now:

      DownStream Connection Speed 12830 kbps

      So my conection speed has been capped then? how cna i make it go back up. also i just turned UPNP off on my white one, maybe it was the upnp that was making the connection drop?

      What shall i do if sky has capped my speed?

    11. #10
      Koala5's Avatar
      Koala5 is offline Sky User Member
      Exchange: Dunstable
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      1,894
      Thanks
      9
      Thanked 30 Times in 30 Posts

      Re: line stats have gotton worse with the new modem!

      There is probably nothing wrong with your old router, the disconnections were probably caused by line errors which can be caused by poor extension wiring or a line problem. The new router has better firmware so is most likely able to sync at a slower speed to reduce the line errors and give you a stable connection. Sort the line errors out and you will get full speed.

     

     
    Page 1 of 6 123 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION