Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 9 of 9

    Internet light on Router

    This is a discussion on Internet light on Router within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; Hi, Never having had a router i have a simple question for those who know, I received my router last ...

    1. #1
      Cockney's Avatar
      Cockney is offline Sky User Member
      Exchange: Morley, Leeds
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Leeds
      Posts
      146
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Internet light on Router

      Hi,

      Never having had a router i have a simple question for those who know,

      I received my router last week & connected it up, 3 lights came on but not the internet one, it's not even flashing. My activation date is Weds so does my line have to be active for the internet light to even flash ?

      Many thanks in advance,
      Steve


    2. Advertisement
    3. #2
      Wheelie's Avatar
      Wheelie is offline Sky User Member
      Exchange: Stanmore LWSTAN
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Stanmore
      Posts
      3,424
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Hi Steve

      In a nut shell yes it does but at least you will know that they did something in the exchange when the light does come on though it may take a while longer for the connection to actually go live.
      Ray

      Some Advice.. Its always advisable to inform your old ISP as soon as you have migrated that you have moved.
      ______________________________________

      If you would like to know the straight line distance to your exchange then
      click here
      Would you like an idea of the possible speeds you will get with the Max Package then click here or for the Connect Package then click here

    4. #3
      Cockney's Avatar
      Cockney is offline Sky User Member
      Exchange: Morley, Leeds
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Leeds
      Posts
      146
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Many thanks for your quick reply, i was a bit worried i had a problem router.....

      Activation date Wednesday so should hopefully be on by the end of the week
      Last edited by Wheelie; 18-09-06 at 03:30 PM. Reason: Please do not quote the preceding post. Please use QUOTE sparingly if you wish to aim a reply at a user then please use @User Name this helps us to keep the forum tidy and posts more compact. Thanks

    5. #4
      Cockney's Avatar
      Cockney is offline Sky User Member
      Exchange: Morley, Leeds
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Leeds
      Posts
      146
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      When it's finally active do i need to do anything with it or should it just work ?

      Sorry for the dumb question but i'm a bit of a numpty when it comes to this sort of thing

      Thanks again

    6. #5
      Wheelie's Avatar
      Wheelie is offline Sky User Member
      Exchange: Stanmore LWSTAN
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Stanmore
      Posts
      3,424
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      In theory once BT do the work in the exchange the should inform SkyBB they have done so, it just a shame the theory doesn't alway work but once you see the light working log into the router with http://192.168.0.1 default username/password is admin/sky.

      there you will see the Router Status page and if you are lucky it will have loads of numbers in it if not ton at the bottom of the page click on that and see what happens.

      Good luck
      Ray

      Some Advice.. Its always advisable to inform your old ISP as soon as you have migrated that you have moved.
      ______________________________________

      If you would like to know the straight line distance to your exchange then
      click here
      Would you like an idea of the possible speeds you will get with the Max Package then click here or for the Connect Package then click here

    7. #6
      Cockney's Avatar
      Cockney is offline Sky User Member
      Exchange: Morley, Leeds
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Leeds
      Posts
      146
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Being a right numpty here but how do i log into the router ?

      Thanks for all your help Ray
      Last edited by Wheelie; 18-09-06 at 03:44 PM. Reason: Please do not quote the preceding post. Please use QUOTE sparingly if you wish to aim a reply at a user then please use @User Name this helps us to keep the forum tidy and posts more compact. Thanks

    8. #7
      Wheelie's Avatar
      Wheelie is offline Sky User Member
      Exchange: Stanmore LWSTAN
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Stanmore
      Posts
      3,424
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Put the address I gave you above in your browser a little box will popup enter the username/password and your in.
      Ray

      Some Advice.. Its always advisable to inform your old ISP as soon as you have migrated that you have moved.
      ______________________________________

      If you would like to know the straight line distance to your exchange then
      click here
      Would you like an idea of the possible speeds you will get with the Max Package then click here or for the Connect Package then click here

    9. #8
      Cockney's Avatar
      Cockney is offline Sky User Member
      Exchange: Morley, Leeds
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Leeds
      Posts
      146
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Many thanks again, i promise i will leave you alone now

      Steve
      Last edited by Wheelie; 18-09-06 at 04:36 PM. Reason: Please do not quote the preceding post. Please use QUOTE sparingly if you wish to aim a reply at a user then please use @User Name this helps us to keep the forum tidy and posts more compact. Thanks

    10. #9
      Wheelie's Avatar
      Wheelie is offline Sky User Member
      Exchange: Stanmore LWSTAN
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Stanmore
      Posts
      3,424
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Thats what all the Mods are here for to help and answer questions along with a lot of helpful members so don't worry about
      Ray

      Some Advice.. Its always advisable to inform your old ISP as soon as you have migrated that you have moved.
      ______________________________________

      If you would like to know the straight line distance to your exchange then
      click here
      Would you like an idea of the possible speeds you will get with the Max Package then click here or for the Connect Package then click here

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION