Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 9 of 9

    Is it possible to block just 1 LAN IP address ?

    This is a discussion on Is it possible to block just 1 LAN IP address ? within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; With my old safecom router I could block just 1 LAN IP address or even allow it access between a ...

    1. #1
      stevvie's Avatar
      stevvie is offline Sky User Member
      Exchange: Bradwell Abbey (SMBA)
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Milton Keynes
      Posts
      149
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Is it possible to block just 1 LAN IP address ?

      With my old safecom router I could block just 1 LAN IP address or even allow it access between a set time. I was wondering if it's possible to blobk just 1 PC from accessing the net on this router.

      Thanks.


    2. Advertisement
    3. #2
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts

      Re: Is it possible to block just 1 LAN IP address ?

      Quote Originally Posted by stevvie View Post
      I was wondering if it's possible to blobk just 1 PC from accessing the net on this router.
      Which router? You can on the white V1 so I'd have thought you could on the black V2s. Have you looked in the router admin pages?
      Last edited by Saturday; 26-01-08 at 05:36 PM.

    4. #3
      stevvie's Avatar
      stevvie is offline Sky User Member
      Exchange: Bradwell Abbey (SMBA)
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Milton Keynes
      Posts
      149
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Is it possible to block just 1 LAN IP address ?

      I have the V1 netgear dg834gt
      Do you know where abouts in the menu's it is ?

    5. #4
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts

      Re: Is it possible to block just 1 LAN IP address ?

      Firewall rules/add a service (inbound and/or outbound).

      Detailed explanation here. You may find that choosing "any TCP" and "any UDP" works better than "any ALL" in the service box.
      Last edited by Saturday; 26-01-08 at 07:54 PM.

    6. #5
      stevvie's Avatar
      stevvie is offline Sky User Member
      Exchange: Bradwell Abbey (SMBA)
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Milton Keynes
      Posts
      149
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Is it possible to block just 1 LAN IP address ?

      Cheers I'll try that.

      Thanks

    7. #6
      stevvie's Avatar
      stevvie is offline Sky User Member
      Exchange: Bradwell Abbey (SMBA)
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Milton Keynes
      Posts
      149
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Is it possible to block just 1 LAN IP address ?

      Didn't work for me. this is what I set

      and 192.168.0.5 can still access the net. I've tried with and without adding 192.168.0.5 to the wan side as well, but it's a wired connection anyway.
      Last edited by Saturday; 28-01-08 at 09:48 PM. Reason: Sorry - clicked wrong button

    8. #7
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts

      Re: Is it possible to block just 1 LAN IP address ?

      Block inbound.

    9. #8
      stevvie's Avatar
      stevvie is offline Sky User Member
      Exchange: Bradwell Abbey (SMBA)
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Milton Keynes
      Posts
      149
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Is it possible to block just 1 LAN IP address ?

      Tried that but you can't add only 1 IP to the inbound and that would just make it like the default
      Default Yes Any BLOCK always Any Any Never
      thats already there.

    10. #9
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts

      Re: Is it possible to block just 1 LAN IP address ?

      Sorry - wasn't paying attention (as you can see when I accidentally hit the edit button on your post instead of post reply).

      Looking back at the image you posted, that doesn't look like the V1 firmware. What version are you running?

      Testing with my V1, setting a "block always" rule for a specific LAN address works fine.
      Last edited by Saturday; 28-01-08 at 11:36 PM.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION