Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 11

    Sagem 1.2 firmware?

    This is a discussion on Sagem 1.2 firmware? within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; Hi there I got connected to sky yesterday. There was a problem with the router however and I had to ...

    1. #1
      doom's Avatar
      doom is offline Sky User Member
      Exchange: Aberdeen/Kinkorth
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Posts
      58
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sagem 1.2 firmware?

      Hi there I got connected to sky yesterday. There was a problem with the router however and I had to put the 1.1 firmware in off the disk. Now I can't get it back up to 1.2. Can anyone tell me where I can get the 1.2 firmware?


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Sagem 1.2 firmware?

      Did Sky CS tell you to flash it? If they did they should be able to send you the latest version.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #3
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Sagem 1.2 firmware?

      Sky would NEVER tell you to flash the router so not sure where to go with it - it shouldn't be able to be flashed...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    5. #4
      Monday's Avatar
      Monday is offline Sky User Member
      Exchange: LWHAY
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      881
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Blog Entries
      1

      Re: Sagem 1.2 firmware?

      I assume V.1 is the highest unless the router gets it automaticalls from the exchnage like HOPEFULLY will happen with teh V1 router sometime around x-mas

    6. #5
      doom's Avatar
      doom is offline Sky User Member
      Exchange: Aberdeen/Kinkorth
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Posts
      58
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sagem 1.2 firmware?

      Quote Originally Posted by IAmNotTheEnemy View Post
      Sky would NEVER tell you to flash the router so not sure where to go with it - it shouldn't be able to be flashed...
      It was easy. Just flashed it through the routers options. The reason I did it was because after about an hour of being connected for the first time yesterday the router lost sink with my exchange. I tried my old netgear router after that and it sinked no bother. I put this one back in again and nothing (so I flashed it with the firmware on the disk but still nothing). I left it on all day yesterday till about 12 ish and gave up. I phoned sky this morning and reported it as faulty so they are sending out a new one (or so they say). Just after that I though I'd check again and it connected no problem. Very weird. I'll just put it back to sky if they want it when the new one get's here. That'll get me on the new firmware again.

    7. #6
      Mad Mark's Avatar
      Mad Mark is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2007
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sagem 1.2 firmware?

      I just got my new Sagem yesterday with 1.5sky firmware. But its a pile of crap coz VPN doesn't work.

    8. #7
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Sagem 1.2 firmware?

      It was easy. Just flashed it through the routers options. The reason I did it was because after about an hour of being connected for the first time yesterday the router lost sink with my exchange.
      What made you think flashing the router would make any difference, especially back to an older version? Surely you first action should have been to phone Sky to report that it was not connecting? First day connections are often a bit flakey, your problem may have been solved in minutes, saving you lots of frustration and Sky the unnecessary expense of sending you a router.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    9. #8
      doom's Avatar
      doom is offline Sky User Member
      Exchange: Aberdeen/Kinkorth
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Posts
      58
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sagem 1.2 firmware?

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      What made you think flashing the router would make any difference, especially back to an older version? Surely you first action should have been to phone Sky to report that it was not connecting? First day connections are often a bit flakey, your problem may have been solved in minutes, saving you lots of frustration and Sky the unnecessary expense of sending you a router.
      Like I said. My old netgear DG834GT router was sinking with my exchange. This one wasn't. My first action was to phone them but they wouldn't help. I thought flashing the router with the older firmware might have helped because I've had problems of this nature before with older routers and that's how I fixed those problems. If Sky would have just give me my username and password when I asked them to then I wouldn't have done it that way. I would have just used my netgear one (the best wireless router I've ever had).
      Last edited by doom; 07-12-07 at 02:50 PM.

    10. #9
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,211
      Thanks
      108
      Thanked 373 Times in 304 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Sagem 1.2 firmware?

      Quote Originally Posted by Mad Mark View Post
      I just got my new Sagem yesterday with 1.5sky firmware. But its a pile of crap coz VPN doesn't work.
      VPN won't work out of the box, have you added the rule to the ports?




      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

      Follow us on Twitter @skyuser

    11. #10
      Mad Mark's Avatar
      Mad Mark is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2007
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sagem 1.2 firmware?

      Quote Originally Posted by NewsreadeR View Post
      VPN won't work out of the box, have you added the rule to the ports?
      Yes I did. Hell I even tried opening all ports but still nothing. The netgear worked out of the box

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION