Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 11 to 20 of 20

    Flashing a new Sky Netgear DG834GT Router

    This is a discussion on Flashing a new Sky Netgear DG834GT Router within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; Originally Posted by James67 If you are able to access the router's configuration pages, then you haven't successfully managed to ...

    1. #11
      hm2k's Avatar
      hm2k is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Flashing a new Sky Netgear DG834GT Router

      Quote Originally Posted by James67 View Post
      If you are able to access the router's configuration pages, then you haven't successfully managed to put the router into its "recovery" mode. The Netgear Recovery Utility will only work if the the router is in this mode. You can tell that the router is in the correct mode because the power and the "tick" lights will flash alternately.

      1. Remove the power from the router
      2. Press the reset button on the router and hold it in
      3. Still keeping the reset button held in, reconnect the power
      4. Keep the reset button held in until you see the power and the tick lights flashing alternately
      5. Now follow the instructions for using the Recover Utility
      Following these steps worked. Thanks.


    2. Advertisement
    3. #12
      xerxel's Avatar
      xerxel is offline Sky User Member
      Exchange: 0207
      Broadband ISP: Base
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV:
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Flashing a new Sky Netgear DG834GT Router

      Quote Originally Posted by hm2k View Post
      Yes, i've read that page.

      I also fix PCs, I have about 15 in my attic, i've got 4 here running windows which I can test, i've tested 3 so far.

      On my laptop it showed nothing on the list.

      On 2 of the machines it showed: http://www.yoimg.com/i/19218132-dg83...ade-screen.JPG

      I couldn't get any further, it just didn't work.

      Any further suggestions?

      I also have the same problem as that screenshot. And yes - I want to use my Sky NEtgear with a different ISP.

      Why is it people on here feel the need to try to tell you you are asking the wrong question instead of helping you with the answer to the first question you asked? It's such a waste of time!

    4. #13
      moleman's Avatar
      moleman is offline Sky User Member
      Exchange: Hadleigh EAHAE
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: DG834GT + TL-WR702N
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      825
      Thanks
      10
      Thanked 31 Times in 29 Posts

      Re: Flashing a new Sky Netgear DG834GT Router

      Quote Originally Posted by xerxel View Post
      I also have the same problem as that screenshot. And yes - I want to use my Sky NEtgear with a different ISP.

      Why is it people on here feel the need to try to tell you you are asking the wrong question instead of helping you with the answer to the first question you asked? It's such a waste of time!
      And your question was?

    5. #14
      xerxel's Avatar
      xerxel is offline Sky User Member
      Exchange: 0207
      Broadband ISP: Base
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV:
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Flashing a new Sky Netgear DG834GT Router

      OK - it turns out that the PC you run the flash updater program on DOES make a difference. It wouldn't run on and AMD PC but when I tried my IBM Thinkpad T43, it worked like a charm! :-)

    6. #15
      moleman's Avatar
      moleman is offline Sky User Member
      Exchange: Hadleigh EAHAE
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: DG834GT + TL-WR702N
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      825
      Thanks
      10
      Thanked 31 Times in 29 Posts

      Re: Flashing a new Sky Netgear DG834GT Router

      Good to know you got it to work.
      I genuinely feel people on here try their very best to help others.

    7. #16
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Flashing a new Sky Netgear DG834GT Router

      OK - it turns out that the PC you run the flash updater program on DOES make a difference. It wouldn't run on and AMD PC but when I tried my IBM Thinkpad T43, it worked like a charm! :-)
      Of course it does, did you actually think people on here just make things up to confuse you? I have now made over 30 attempts and still have not found the right combination, nearly always ending up with the router not being detected.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #17
      James67's Avatar
      James67 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Freesat
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      1,789
      Thanks
      0
      Thanked 2 Times in 2 Posts
      Blog Entries
      3

      Re: Flashing a new Sky Netgear DG834GT Router

      If someone stumbles upon this site, and the first question they ask is "how do I reflash my router?" they almost certainly are going to be asked why, because in most cases there are easier ways to achieve what they want to achieve, without reflashing their router.

      It's not out of snottiness that people do it, it's from a genuine desire to be helpful.

    9. #18
      smiah's Avatar
      smiah is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Flashing a new Sky Netgear DG834GT Router

      James67 I need some help.
      Since I chnageover to different ISP after my contract with Sky were up, I was left with Sky DG834 which I now want use for wireless access. I`ve followed the instructions (power & tick flashing alternately) provided here at skyuser but with no luck yet. I`ve a P4 WinXP. upgardwizard.exe picks up my card it does detect/connect to router so nothing happens when I clicked Upgrade.
      Can Help me please (send pm).

    10. #19
      James67's Avatar
      James67 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Freesat
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      1,789
      Thanks
      0
      Thanked 2 Times in 2 Posts
      Blog Entries
      3

      Re: Flashing a new Sky Netgear DG834GT Router

      I'm afraid there isn't anything I can suggest other than try using a different PC. The Netgear Recovery Utility seems to work with some PC and not with others, and no-one has yet been explain why this is. Someone suggested that Intel network adaptors didn't work with the Utility, because the only machine that they used that didn't work had an Intel adaptor. But my main PC, complete with it's Intel network adaptor works just fine.

      I'm afraid it is just a mystery. Sorry I can't be any more help.

      Copied to user by PM

    11. #20
      Monday's Avatar
      Monday is offline Sky User Member
      Exchange: LWHAY
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      881
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Blog Entries
      1

      Re: Flashing a new Sky Netgear DG834GT Router

      I found the utility inside the Sky CD didnt work BUT the one downloaded from Netgear did!

     

     
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION