Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 12

    Hi im New - How do I get all the details to post to find out if im on MAX

    This is a discussion on Hi im New - How do I get all the details to post to find out if im on MAX within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; thanks...

    1. #1
      Skyuserman's Avatar
      Skyuserman is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      32
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Hi im New - How do I get all the details to post to find out if im on MAX

      thanks


    2. Advertisement
    3. #2
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

    4. #3
      machasm's Avatar
      machasm is offline Sky User Member
      Exchange: Broadstone
      Broadband ISP: Connect
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Posts
      63
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Hi im New - How do I get all the details to post to find out if im on MAX

      Most of the time, but not always, if your upload speed exceeds 400kbs then you will be on the Max package.
      You can get those statistics from the link the previous poster put up.
      Mac.

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Hi im New - How do I get all the details to post to find out if im on MAX

      ^^^^^
      Incorrect

      416 Base or Mid
      448 Connect
      760+ Max. (there have been cases where a lower figure is shown, but this is the normal figure)

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      Skyuserman's Avatar
      Skyuserman is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      32
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Hi im New - How do I get all the details to post to find out if im on MAX

      Sky Netgear DG834GT Utility version 0.4
      Router IP Address:

      to router admin page

      router

      target noise margin to 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20dB

      target noise margin to units
      (integer values only, 100 is router default, 16 units = 1dB)

      Seamless Rate Adaptation (SRA) OnOff

      says G.DMT mode it doesnt seem to say on ADSL2+ Mode if i change it?

      detailed modem statistics

      StartStop telnet daemon:

      Username & PasswordAll Router Settings

      netgear.cfg file
      (required after getting modem statistics,
      username & password, or router settings)

      i only getting 9mb for 14mb system and exchange is 1/3 mile away

    7. #6
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: Hi im New - How do I get all the details to post to find out if im on MAX

      using the utility, click on get detailed modem statistics, save open with wordpad, copy and paste here

      you cant force a change to adsl2+ yourself that has to be done by sky

      you are doing well to get 9mb from gdmt as that is limited to 8

      try the utility again as that will give us a better picture
      Last edited by dholdi; 06-11-07 at 11:55 PM.


    8. #7
      Skyuserman's Avatar
      Skyuserman is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      32
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Hi im New - How do I get all the details to post to find out if im on MAX

      Quote Originally Posted by dholdi View Post
      using the utility, click on get detailed modem statistics, save open with wordpad, copy and paste here

      you cant force a change to adsl2+ yourself that has to be done by sky

      you are doing well to get 9mb from gdmt as that is limited to 8

      try the utility again as that will give us a better picture
      /usr/sbin/adslctl: ADSL driver and PHY status
      Status: Showtime Channel: FAST, Upstream rate = 764 Kbps, Downstream rate = 11562 Kbps
      Link Power State: L0
      Mode: ADSL2+
      Channel: Fast
      Trellis: ON
      Line Status: No Defect
      Training Status: Showtime
      Down Up
      SNR (dB): 9.3 13.0
      Attn(dB): 25.0 11.7
      Pwr(dBm): 1.3 12.4
      Max(Kbps): 11764 864
      Rate (Kbps): 11562 764
      G.dmt framing
      K: 245(0) 24
      R: 10 16
      S: 1 8
      D: 64 8
      ADSL2 framing
      MSGc: 89 68
      B: 244 23
      M: 1 8
      T: 1 1
      R: 10 16
      S: 0.6752 7.7037
      L: 3021 216
      D: 64 8
      Counters
      SF: 56230 56228
      SFErr: 11 1
      RS: 5341874 477938
      RSCorr: 32958 587202560
      RSUnCorr: 242 0

      HEC: 10 0
      OCD: 0 0
      LCD: 0 0
      Total Cells: 24593331 1622027
      Data Cells: 490615 53542
      Drop Cells: 0
      Bit Errors: 0 0

      ES: 35 1
      SES: 11 0
      UAS: 65 21
      Total time = 27 min 2 sec
      SF = 95149
      CRC = 669
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 35
      Latest 1 day time = 27 min 2 sec
      SF = 95149
      CRC = 669
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 35
      Latest 15 minutes time = 12 min 2 sec
      SF = 45072
      CRC = 10
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 5
      Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
      SF = 50077
      CRC = 659
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 30
      Previous 1 day time = 0 sec
      SF = 0
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0

    9. #8
      Skyuserman's Avatar
      Skyuserman is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      32
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Hi im New - How do I get all the details to post to find out if im on MAX

      Quote Originally Posted by Skyuserman View Post
      /usr/sbin/adslctl: ADSL driver and PHY status
      Status: Showtime Channel: FAST, Upstream rate = 764 Kbps, Downstream rate = 11562 Kbps
      Link Power State: L0
      Mode: ADSL2+
      Channel: Fast
      Trellis: ON
      Line Status: No Defect
      Training Status: Showtime
      Down Up
      SNR (dB): 9.3 13.0
      Attn(dB): 25.0 11.7
      Pwr(dBm): 1.3 12.4
      Max(Kbps): 11764 864
      Rate (Kbps): 11562 764
      G.dmt framing
      K: 245(0) 24
      R: 10 16
      S: 1 8
      D: 64 8
      ADSL2 framing
      MSGc: 89 68
      B: 244 23
      M: 1 8
      T: 1 1
      R: 10 16
      S: 0.6752 7.7037
      L: 3021 216
      D: 64 8
      Counters
      SF: 56230 56228
      SFErr: 11 1
      RS: 5341874 477938
      RSCorr: 32958 587202560
      RSUnCorr: 242 0

      HEC: 10 0
      OCD: 0 0
      LCD: 0 0
      Total Cells: 24593331 1622027
      Data Cells: 490615 53542
      Drop Cells: 0
      Bit Errors: 0 0

      ES: 35 1
      SES: 11 0
      UAS: 65 21
      Total time = 27 min 2 sec
      SF = 95149
      CRC = 669
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 35
      Latest 1 day time = 27 min 2 sec
      SF = 95149
      CRC = 669
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 35
      Latest 15 minutes time = 12 min 2 sec
      SF = 45072
      CRC = 10
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 5
      Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
      SF = 50077
      CRC = 659
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 30
      Previous 1 day time = 0 sec
      SF = 0
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0
      on the utility that is speed check the one you click ona triangle say speed is 9450

      i really apparciate your help

    10. #9
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: Hi im New - How do I get all the details to post to find out if im on MAX

      Ah i think i see what youre asking now - the triangle reveals all - lol.
      you are using speedtest.net and clicking the triangle nearest u gives 9450 - yes ?
      if so thats pretty good for your connection which is 11562 ( you will lose around 20% due to overheads.
      Your stats only cover a short period of time yet show quite a few errors - try the utility again after 24 hrs use - if still showing a lot of errors there are things that can be done to address this.
      you are on adsl2+ according to the report


    11. #10
      machasm's Avatar
      machasm is offline Sky User Member
      Exchange: Broadstone
      Broadband ISP: Connect
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Posts
      63
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Hi im New - How do I get all the details to post to find out if im on MAX

      You are on the MAX package since your upstream speed is 764kbps.
      Mac.

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION