Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 3 123 LastLast
    Results 1 to 10 of 21

    Problem with sky broadband router !!!!!!!

    This is a discussion on Problem with sky broadband router !!!!!!! within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; Hi, I am new to this forum and have been reading with interest at alot of the post .anyway my ...

    1. #1
      dellboyuk's Avatar
      dellboyuk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      uk
      Posts
      27
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Problem with sky broadband router !!!!!!!

      Hi, I am new to this forum and have been reading with interest at alot of the post .anyway my problem is that i have had the 26 triple ! package for a month and it has not been that good.
      First of all i had problems with surfing the net,even though i had a connection i could not surf sometimes and at othertimes would lose the ability to view pages on the web.
      when i switch my pc on i get a local area connection at 100.0mbps with an icon down on the bottom right tray then another one appears with 8mbps when i open net/connections above the lac is an icon which reads internet gateway and below sky broadband which is fine, then when i cant open a page both are still visable and connected.sometimes just the lac is visible and the sky connection has gone but i can still surf like it is at the moment.
      usually when i start my pc i do not get a connection and i have to check the ip and set it to auto or put in the 192.168 etc i have spent ages on the phone to the people at sky asia/india !!!!!i have gone through all the checks over and over again and they keep sending me a new wi/router i now have 4 and just cant be bothered to phone them again as it takes so long i have turned off my upnp and looked at some tips on this site.
      also how do my stats look thanks dell

      System Up Time 02:46:56
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 21751 31431 0 492 3292 02:46:10
      LAN 10M/100M 33541 24059 0 3454 567 02:46:53
      WLAN 11M/54M 0 0 0 0 0 00:00:22


      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 8096 kbps 416 kbps
      Line Attenuation 23.0 db 14.5 db
      Noise Margin 10.5 db 14.0 db
      Last edited by dellboyuk; 07-06-07 at 07:59 PM.


    2. Advertisement
    3. #2
      Koala5's Avatar
      Koala5 is offline Sky User Member
      Exchange: Dunstable
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      1,894
      Thanks
      9
      Thanked 30 Times in 30 Posts

      Re: Problem with sky broadband router !!!!!!!

      Be easier if we had your detailed stats, use this to extract them Sky Netgear DG834GT utility version 0.4 click "get detailed stats" it will ask for router username and password, then backpage to first screen then click download cgf file. Open with notepad.

    4. #3
      dellboyuk's Avatar
      dellboyuk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      uk
      Posts
      27
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Problem with sky broadband router !!!!!!!

      /usr/sbin/adslctl: ADSL driver and PHY status
      Status: Showtime Channel: INTR, Upstream rate = 416 Kbps, Downstream rate = 8096 Kbps
      Link Power State: L0
      Mode: G.DMT
      Channel: Interleave
      Trellis: ON
      Line Status: No Defect
      Training Status: Showtime
      Down Up
      SNR (dB): 12.3 14.0
      Attn(dB): 23.0 15.0
      Pwr(dBm): 19.8 0.8
      Max(Kbps): 9984 1280
      Rate (Kbps): 8096 416
      G.dmt framing
      K: 254(0) 14
      R: 12 16
      S: 1 16
      D: 64 8
      ADSL2 framing
      MSGc: 1 1
      B: 254 14
      M: 1 16
      T: 1 1
      R: 12 16
      S: 1.0470 17.0666
      L: 2040 120
      D: 64 8
      Counters
      SF: 55341 55339
      SFErr: 0 0
      RS: 7526408 235190
      RSCorr: 157 0
      RSUnCorr: 0 0

      HEC: 0 0
      OCD: 0 0
      LCD: 0 0
      Total Cells: 17969085 0
      Data Cells: 153582 0
      Drop Cells: 0
      Bit Errors: 0 0

      ES: 0 0
      SES: 0 0
      UAS: 22 0
      Total time = 16 min 12 sec
      SF = 55341
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0
      Latest 1 day time = 16 min 12 sec
      SF = 55341
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0
      Latest 15 minutes time = 1 min 12 sec
      SF = 4294
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0
      Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
      SF = 51047
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0
      Previous 1 day time = 0 sec
      SF = 0
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0

    5. #4
      Koala5's Avatar
      Koala5 is offline Sky User Member
      Exchange: Dunstable
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      1,894
      Thanks
      9
      Thanked 30 Times in 30 Posts

      Re: Problem with sky broadband router !!!!!!!

      Those stats look pretty good, only problem is it says your router has only been running for 16 minutes, to get a good idea of what is going on you need a few hours worth with the connection being used. i.e. downloading etc.

    6. #5
      dellboyuk's Avatar
      dellboyuk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      uk
      Posts
      27
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Problem with sky broadband router !!!!!!!

      thanks for your advice...........

    7. #6
      Koala5's Avatar
      Koala5 is offline Sky User Member
      Exchange: Dunstable
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      1,894
      Thanks
      9
      Thanked 30 Times in 30 Posts

      Re: Problem with sky broadband router !!!!!!!

      Did you fix it?

    8. #7
      dellboyuk's Avatar
      dellboyuk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      uk
      Posts
      27
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Problem with sky broadband router !!!!!!!

      I do get an instant connection when i start up my pc, but sometimes i still lose the ability to surf even though i have a connection icon down below by the clock,...i have to restart or disable/ or reset router any more advice would be helpful thanks....Del

    9. #8
      Koala5's Avatar
      Koala5 is offline Sky User Member
      Exchange: Dunstable
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      1,894
      Thanks
      9
      Thanked 30 Times in 30 Posts

      Re: Problem with sky broadband router !!!!!!!

      As I said before you need to post stats from a longer period of time, 16 minutes dosen't give a true picture.

    10. #9
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts

      Re: Problem with sky broadband router !!!!!!!

      Quote Originally Posted by Koala5 View Post
      As I said before you need to post stats from a longer period of time, 16 minutes doesn't give a true picture.
      Sorry to butt in but it is the amount of traffic which needs to be high. Even several hours with an idle connection may not show what is going on whereas 30 minutes hammering the connection probably will. The ideal is a reasonable duration of a few hours and an actively used connection.
      Last edited by Saturday; 21-06-07 at 03:23 PM.

    11. #10
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts

      Re: Problem with sky broadband router !!!!!!!

      Quote Originally Posted by dellboyuk View Post
      I do get an instant connection when i start up my pc, but sometimes i still lose the ability to surf even though i have a connection icon down below by the clock,...i have to restart or disable/ or reset router any more advice would be helpful thanks....Del
      This may be a line error problem but it also may be the UPnP "bug". To be safe, disable UPnP in the router admin pages and see if this makes a difference.

     

     
    Page 1 of 3 123 LastLast

    LinkBacks (?)

    1. 11-11-07, 08:21 PM

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION