Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 4 of 4

    Web page not connecting

    This is a discussion on Web page not connecting within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Every now and then my webpage doesnt connect. The lights on the router are as they should be, but the ...

    1. #1
      Jim's Avatar
      Jim
      Jim is offline Sky User Member
      Exchange: Cardiff
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Mar 2007
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Web page not connecting

      Every now and then my webpage doesnt connect. The lights on the router are as they should be, but the webpage wont connect to any pages. This happens when the computer has been unused for a few hours, i usually open msn messenger or something else that requires the internet and then open IE again and it works. i have looked at most of the threads and cant find one relating to this, it's becoming a real pain in the backside now.


    2. Advertisement
    3. #2
      Koala5's Avatar
      Koala5 is offline Sky User Member
      Exchange: Dunstable
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      1,894
      Thanks
      9
      Thanked 30 Times in 30 Posts

      Re: Web page not connecting

      Turn uPNP off in the router menu, especially if you are wireless but try it anyway, if that dosen't help run a speed test when it is in this state to see if your speed is dropping down, check noise ratio in router status menu below 6 can cause probs.

    4. #3
      Jim's Avatar
      Jim
      Jim is offline Sky User Member
      Exchange: Cardiff
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Mar 2007
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Web page not connecting

      Turning off the uPNP helped for two days, but the problem is back again. But the connection isnt wireless and my noise attenuations seem fine. I have pasted the router stats below, are there any strange numbers?

      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 95976 86433 0 75 406 54:51:52
      LAN 10M/100M 307819 324287 0 478 80 170:07:06
      WLAN 11M/54M 9562 0 0 3 0 170:06:56


      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 8096 kbps 416 kbps
      Line Attenuation 24.0 db 17.0 db
      Noise Margin 12.7 db 14.0 db

    5. #4
      Koala5's Avatar
      Koala5 is offline Sky User Member
      Exchange: Dunstable
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      1,894
      Thanks
      9
      Thanked 30 Times in 30 Posts

      Re: Web page not connecting

      Looks fine to me, someone might correct me, these stats can vary alot during the day early evening being worse, its best to check at the time you are having a problem, noise ratio is a major one needs to be above 6.5 - 7 which yours is, I will be honest I managed to tweak mine into being ok for a few months then it all went **** up again, in the end I went out and brought a different make of router all ok now.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION