Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10
    Like Tree1Likes
    • 1 Post By skyeci

    Sky Q Hub Iphone Dropouts

    This is a discussion on Sky Q Hub Iphone Dropouts within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hello, i've been searching through the official forums and tried a few things to sort this out with no luck ...

    1. #1
      lavster's Avatar
      lavster is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2007
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sky Q Hub Iphone Dropouts

      Hello, i've been searching through the official forums and tried a few things to sort this out with no luck so far.
      Basically since having the Sky Q Fibre Hub fitted last Thursday whenever we are walking around the house with our iphone it'll just disconnect from the router.

      So far i've turned off IpV6 with no success
      Switched off the 2g Band on both Sky Q Main Box / Slave box
      Seperated the 5g and 2g bands on the router.


      Still issues, mainly when on the middle floor (3 story town house) when im guessing its switching from one AP to another. I either have to wait 5/10 minutes or switch wifi off and back on.

      Im guessing this is common as its raised a few times on the other forum but if there is no solution can anyone reccomend another modem/router I can replace the hub with?

      TIA


    2. Advertisement
    3. #2
      skyeci's Avatar
      skyeci is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: ECI CAB - 8800nl v1 (bridge mode) + i5 Qotom OPNSense with IPV6
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2015
      Posts
      605
      Thanks
      10
      Thanked 39 Times in 39 Posts

      Re: Sky Q Hub Iphone Dropouts

      I suppose you could do a couple of things .
      1) acquire a decent wap and plug that in to the sky router so that the wap is responsible for your wifi
      2) ditch the sky hub altogether and acquire either a suitable all in one device (that will suppprt skys option 61)which will be a modem +router & wifi
      or decide to run a seperate modem & router solution. I prefer seperates as changes or reboots to your router do not incurr a line resync as in an all in one.

      popular router only choices are Asus routers as with merlin installed they are dead easy to configure for sky's option 61 which is required to get a valid wan authentication. This method requires a suitable vdsl modem working in bridge mode which can be easily acquired from the likes of eBay thus being a 2 box solution..

      e.g 8800nl v1 or hg612 3b, vmg8324 (all work in bridge) then a n Asus "rt" variant sat behind and is compatiable with merlin. Doesn't have to be but requires a lot less effort to configure hence my suggestion...


      my rt-ac88u works just great over 3 floors om our new build. Signal works fine right at the top of our new build. no need for any repeaters or other extenders etc..
      lavster likes this.
      billion 8800nl V1 (bridge mode)
      Qotom i5 Opnsense with IPV6
      Asus RT-AC88U - as wap

      ECI CAB- G.INP disabled 8th April 2016


      click for ECI line stats/8800nl V1


      click for line stats by Pi3/Huawei

    4. #3
      lavster's Avatar
      lavster is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2007
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky Q Hub Iphone Dropouts

      Quote Originally Posted by skyeci View Post
      I suppose you could do a couple of things .
      1) acquire a decent wap and plug that in to the sky router so that the wap is responsible for your wifi
      2) ditch the sky hub altogether and acquire either a suitable all in one device (that will suppprt skys option 61)which will be a modem +router & wifi
      or decide to run a seperate modem & router solution. I prefer seperates as changes or reboots to your router do not incurr a line resync as in an all in one.

      popular router only choices are Asus routers as with merlin installed they are dead easy to configure for sky's option 61 which is required to get a valid wan authentication. This method requires a suitable vdsl modem working in bridge mode which can be easily acquired from the likes of eBay thus being a 2 box solution..

      e.g 8800nl v1 or hg612 3b, vmg8324 (all work in bridge) then a n Asus "rt" variant sat behind and is compatiable with merlin. Doesn't have to be but requires a lot less effort to configure hence my suggestion...


      my rt-ac88u works just great over 3 floors om our new build. Signal works fine right at the top of our new build. no need for any repeaters or other extenders etc..
      Thanks for this advice, i may go for the 2nd option as you've suggested but i wondered... can this be achieved wirelessly or does the modem need to be plugged into the router?

    5. #4
      skyeci's Avatar
      skyeci is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: ECI CAB - 8800nl v1 (bridge mode) + i5 Qotom OPNSense with IPV6
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2015
      Posts
      605
      Thanks
      10
      Thanked 39 Times in 39 Posts

      Re: Sky Q Hub Iphone Dropouts

      if you run a seperate modem and router the modem is plugged into the router.

      A suitable all in one device would be both your modem and router.

      personally I would suggest seperate devices
      billion 8800nl V1 (bridge mode)
      Qotom i5 Opnsense with IPV6
      Asus RT-AC88U - as wap

      ECI CAB- G.INP disabled 8th April 2016


      click for ECI line stats/8800nl V1


      click for line stats by Pi3/Huawei

    6. #5
      lettice's Avatar
      lettice is offline Sky User Member
      Exchange: 0.4 mile away and cabinet 350 yards
      Broadband ISP: Sky Fibre Max
      Router: ER110UK Sky Q hub
      Sky TV: SkyQ2tb + minis
      Join Date
      Jun 2011
      Location
      England
      Posts
      2,002
      Thanks
      12
      Thanked 185 Times in 176 Posts

      Re: Sky Q Hub Iphone Dropouts

      Do you have an iPhone X?
      That phone drops out with many UK ISP routers and third party routers, not unique to the Sky Q hub.
      Asus routers are suffering from this problem.
      There is no fix from Apple yet, but some have found running the latest iOS 12 public beta has solved the problem.

      Using a third party router with any Sky Fibre product is against Sky T&Cs.

    7. #6
      lavster's Avatar
      lavster is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2007
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky Q Hub Iphone Dropouts

      Quote Originally Posted by skyeci View Post
      if you run a seperate modem and router the modem is plugged into the router.

      A suitable all in one device would be both your modem and router.

      personally I would suggest seperate devices

      Hello, I’ve found someone selling a b-focus v-2 fun, do you know if this can be used with sky fibre as the modem?

    8. #7
      skyeci's Avatar
      skyeci is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: ECI CAB - 8800nl v1 (bridge mode) + i5 Qotom OPNSense with IPV6
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2015
      Posts
      605
      Thanks
      10
      Thanked 39 Times in 39 Posts

      Re: Sky Q Hub Iphone Dropouts

      can you provide a link please.
      billion 8800nl V1 (bridge mode)
      Qotom i5 Opnsense with IPV6
      Asus RT-AC88U - as wap

      ECI CAB- G.INP disabled 8th April 2016


      click for ECI line stats/8800nl V1


      click for line stats by Pi3/Huawei

    9. #8
      marjohn56's Avatar
      marjohn56 is offline Sky User Member
      Exchange: Cricklewood
      Broadband ISP: ZEN
      Router: Billion 8800NL(Modem Bridge) + OPNsense 19.1.alpha
      Sky TV: Sky Q 2Tb+Mini
      Join Date
      Dec 2011
      Posts
      1,777
      Thanks
      13
      Thanked 137 Times in 129 Posts

      Re: Sky Q Hub Iphone Dropouts

      @SkyECI: It's an ECI Openreach modem. So the question for the OP is what cabinet type?
      --------------------------------------------------------
      Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity.
      --------------------------------------------------------

    10. #9
      skyeci's Avatar
      skyeci is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: ECI CAB - 8800nl v1 (bridge mode) + i5 Qotom OPNSense with IPV6
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2015
      Posts
      605
      Thanks
      10
      Thanked 39 Times in 39 Posts

      Re: Sky Q Hub Iphone Dropouts

      thanks. I thought it might be but wanted to check first..

      not sure if his cab type. if it happens to be eci and doesn't want line stats then yes it would work.

      to OP do you know your ftt cab type?
      billion 8800nl V1 (bridge mode)
      Qotom i5 Opnsense with IPV6
      Asus RT-AC88U - as wap

      ECI CAB- G.INP disabled 8th April 2016


      click for ECI line stats/8800nl V1


      click for line stats by Pi3/Huawei

    11. #10
      nheather's Avatar
      nheather is offline Sky User Member
      Exchange: Carfax, Horsham (SDHRSHM)
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Q Hub - No idea whether it is an ER110 or ER115
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Horsham, West Sussex
      Posts
      225
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky Q Hub Iphone Dropouts

      Not providing any help or suggestions but just to add that both my and my wife's iPads will drop out for a minute or two. We can be in the same room as the router/hub and suddenly no wifi connection.

      Originally it had be reboot the hub, rebooting the iPad but now we have grown use to it - just wait a minute or two and it will come back.

      Cheers,

      Nigel

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION