Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    Sky SR102 router to Netgear r7000 NAT problems

    This is a discussion on Sky SR102 router to Netgear r7000 NAT problems within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi ive connected my sky router to my Netgear R7000, I have internet on all my devices but have restricted ...

    1. #1
      Dpaul's Avatar
      Dpaul is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: sky hub SR102
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jan 2017
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sky SR102 router to Netgear r7000 NAT problems

      Hi ive connected my sky router to my Netgear R7000, I have internet on all my devices but have restricted NAT settings on my Xbox One, Are the two routers conflicting in anyway?

      Thanks


    2. Advertisement
    3. #2
      marjohn56's Avatar
      marjohn56 is offline Sky User Member
      Exchange: Cricklewood
      Broadband ISP: ZEN
      Router: Billion 8800NL(Modem Bridge) + OPNsense 19.7.b
      Sky TV: Sky Q 2Tb+Mini
      Join Date
      Dec 2011
      Posts
      1,806
      Thanks
      13
      Thanked 141 Times in 132 Posts

      Re: Sky SR102 router to Netgear r7000 NAT problems

      Your problem is you have a double NAT, this happens when you chain routers.
      --------------------------------------------------------
      Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity.
      --------------------------------------------------------

    4. #3
      Dpaul's Avatar
      Dpaul is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: sky hub SR102
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jan 2017
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky SR102 router to Netgear r7000 NAT problems

      Quote Originally Posted by marjohn56 View Post
      Your problem is you have a double NAT, this happens when you chain routers.
      is there a solution to this or am I stuck with this?

    5. #4
      marjohn56's Avatar
      marjohn56 is offline Sky User Member
      Exchange: Cricklewood
      Broadband ISP: ZEN
      Router: Billion 8800NL(Modem Bridge) + OPNsense 19.7.b
      Sky TV: Sky Q 2Tb+Mini
      Join Date
      Dec 2011
      Posts
      1,806
      Thanks
      13
      Thanked 141 Times in 132 Posts

      Re: Sky SR102 router to Netgear r7000 NAT problems

      I would turn off the dhcp and everything else on the R7000, turn on the dhcp on the 102 and connect the output of the 102 to a LAN port on the R7000. just use the R7000 as an Wifi access point, there is no alternative unless you go down a different route entirely, such as replacing the R7000 with a D7000 and getting rid of the 102 completely.
      --------------------------------------------------------
      Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity.
      --------------------------------------------------------

    6. #5
      Dpaul's Avatar
      Dpaul is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: sky hub SR102
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jan 2017
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky SR102 router to Netgear r7000 NAT problems

      I did turn off dhcp on my r7000 and just had it turned on my 102, I turn my xbox on and it comes up with no dhcp cant connect

    7. #6
      marjohn56's Avatar
      marjohn56 is offline Sky User Member
      Exchange: Cricklewood
      Broadband ISP: ZEN
      Router: Billion 8800NL(Modem Bridge) + OPNsense 19.7.b
      Sky TV: Sky Q 2Tb+Mini
      Join Date
      Dec 2011
      Posts
      1,806
      Thanks
      13
      Thanked 141 Times in 132 Posts

      Re: Sky SR102 router to Netgear r7000 NAT problems

      Have you moved the connection between the 102 and 7000 to Lan to Lan?
      --------------------------------------------------------
      Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity.
      --------------------------------------------------------

    8. #7
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky SR102 router to Netgear r7000 NAT problems

      You could try putting the Xbox's address into the DMZ of the SR102. This means it will be bypassing the firewall but there is little danger in this with a console. Definitely not recommended with a PC.

      Follow the instructions here and you should not have connection problems - How to connect two Routers together

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION