Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 8 of 8

    Sky SR102 and Plusnet

    This is a discussion on Sky SR102 and Plusnet within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi Just moved to fibre with Plusnet. Can i still use my Sky SR102 router and if so how?? thanks ...

    1. #1
      bpalmf's Avatar
      bpalmf is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Plusnet
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2014
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sky SR102 and Plusnet

      Hi

      Just moved to fibre with Plusnet. Can i still use my Sky SR102 router and if so how??

      thanks for reading
      bpalmf


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Sky SR102 and Plusnet

      I doubt it. The Sky routers are set up specifically for Sky and unless they are hacked, they will not work with another ISP. To my knowledge none of the SR models have been hacked. The only way you could use it would be to piggy back it on to the Plusnet router following the instructions here-
      How to connect two Routers together

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #3
      pete.i's Avatar
      pete.i is offline Sky User Member
      Exchange: 01757
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Freesat/etc
      Join Date
      Jun 2007
      Posts
      301
      Thanks
      2
      Thanked 7 Times in 7 Posts

      Re: Sky SR102 and Plusnet

      Quote Originally Posted by bpalmf View Post
      Hi

      Just moved to fibre with Plusnet. Can i still use my Sky SR102 router and if so how??

      thanks for reading
      bpalmf
      Why would you want to anyway. It's the biggest load of rubbish, wireless wise, that Sky have supplied since the SR101.

    5. #4
      bpalmf's Avatar
      bpalmf is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Plusnet
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2014
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky SR102 and Plusnet

      Quote Originally Posted by pete.i View Post
      Why would you want to anyway. It's the biggest load of rubbish, wireless wise, that Sky have supplied since the SR101.
      It seems to better that the one that Plusnet sent

    6. #5
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Sky SR102 and Plusnet

      If its the Technicolor 582n, then it is about on par with the Sky Hub, although the hub has it beat for looks.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #6
      dnpark38's Avatar
      dnpark38 is offline Sky User Member
      Exchange: 01274
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV:
      Join Date
      Mar 2013
      Location
      Leeds City Region
      Posts
      249
      Thanks
      16
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Sky SR102 and Plusnet

      Just out of interest do Plusnet issue a one box unit as Sky do or 2 units as BT do?

    8. #7
      bpalmf's Avatar
      bpalmf is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Plusnet
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2014
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky SR102 and Plusnet

      No you need BT openreach router with PlusNet, that's another reason why I was hoping to use Sky router.

    9. #8
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Sky SR102 and Plusnet

      I'm a bit surprised they don't use the BT Hub v5, as it connects direct same as the SR102. Its a far superior router to the Sky one, but it costs twice as much.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION