Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    Wireless Connetion?

    This is a discussion on Wireless Connetion? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Well, i've had sky BB for awhile now (had huge problems at the start, faulty router in the end, go ...

    1. #1
      Sraew's Avatar
      Sraew is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Wireless Connetion?

      Well, i've had sky BB for awhile now (had huge problems at the start, faulty router in the end, go figure) and today my laptop started acting odd, so I thought i'd give it a wipe and start clean, all fine.

      I notice it says in the taskbar "Wireless Connection Avalible" so I click it, it comes up and shows "Avalible Wireless Connections: Sky12345" ok, box underneath "Network Key and Confirm Network Key" I enter my network keys and it comes up saying

      "The network password needs to be 40bits or 104bits depending on your network configuration. This can be entered as 5 or 13 ascii characters or 10 or 26 hexadecimal characters"

      ?? My network Key was correct, I even tried changing it in 192.168.0.1 fiddled with the settings, changed channels, changed to just G, and 108, admitadly I havn't tested all channels but I got the idea after 1-6 (6 was defult).

      Pc specs?
      Windows Professional XP
      2048 RAM
      Geforce 7950 GX2 (got two of em')

      Laptop Specs
      Windows Home Edition XP
      512 RAM
      Geforce 5700


      So, any ideas? I will be seatching your forums while waiting for a reply but so far i've turned up nothing... Cheers in advance.


    2. Advertisement
    3. #2
      The Doctor's Avatar
      The Doctor is offline Skyuser Member
      Exchange: SSNOR
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      England
      Posts
      603
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      inbuilt laptop chip doesnt support wpa or u dont have sp2 installed if u have both then update the adapter driver

    4. #3
      Sraew's Avatar
      Sraew is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      How can I update to SP2 without the net? I usually have it through auto updates? I'll go have a look around now, cheers.

    5. #4
      Sraew's Avatar
      Sraew is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Ok, I updated to SP2 but it still says the same thing, and I know it works as I had it working before I wiped the laptop... Ill try updating the driver.

    6. #5
      Sraew's Avatar
      Sraew is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Ok, sorry for the triple post but I got it to work.

      I logged into the router and saw it was on WPA-PSK? and the laptop wanted a WEP or W?? key, so I changed it to WPA, entered a passphrase, applied, entered new key on laptop and woo, wireless working .

    7. #6
      The Doctor's Avatar
      The Doctor is offline Skyuser Member
      Exchange: SSNOR
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      England
      Posts
      603
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      fantastic mate, and now your pc is upto date aswell

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION