Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 15

    Setting up expernal device with Sky Hub router

    This is a discussion on Setting up expernal device with Sky Hub router within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi i am new to sky and just had broadband switched over. I work from home and have a card ...

    1. #1
      delkitch's Avatar
      delkitch is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2014
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Question Setting up expernal device with Sky Hub router

      Hi i am new to sky and just had broadband switched over. I work from home and have a card payment machine connected to my broadband. Since switching over from my previous supplier talk talk, my card machine won't connect.

      I have got some advice and tried to fix but struggling with this. I am completely phased technically. I have opened up two ports on my router but this still hasn't sorted the problem. i have also updated firewall but i wasn't sure on the "send to LAN server" section. i wonder if I have inputted the correct info.

      can anyone help aaahhhh

      derek


    2. Advertisement
    3. #2
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Setting up expernal device with Sky Hub router

      Have you spoken with the providers of the card payment machine and the people to whom you connect?

      One possibility is that your IP Address is locked out. It might fall outside their 'acceptable' range.

      Also find out which ports need to be set up and ensure that the card machine is being recognised on the Sky Hub. It is possible that the IP Address was manually set for the TalkTalk router and needs to be changed to work on the Sky Hub. With this in mind, check out the link below:

      IP Address Reservation

      As for port forwarding. Hopefully UPnP will work. This is enabled by default. If not do check out the instructions in the link below:

      Port forwarding - Setting up Port forwarding (use existing & set up custom services)

      You card reader provider should be able to give you all the details required for any port forwarding, provided that this is the issue.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    4. #3
      delkitch's Avatar
      delkitch is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2014
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Setting up expernal device with Sky Hub router

      HI and thanks for the response.

      Yeh I have spoken to the card machine people and as its a Sky issue they are little limited as to what they can advise.

      I have tried to add the Static Ip Address manually but it says the IP address is out of range? Not sure how to get around that.

      I am pretty sure the prot frowarding is not the issue and that it is the Static IP Address that needs sorting .

    5. #4
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Setting up expernal device with Sky Hub router

      Can I ask what static IP Address you were attempting to assign the card machine?

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    6. #5
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts

      Re: Setting up expernal device with Sky Hub router

      Quote Originally Posted by delkitch View Post

      I have tried to add the Static Ip Address manually but it says the IP address is out of range? Not sure how to get around that.
      What is the IP address you are trying to set?

      If for example it is 192.168.1.x and your router is set to use the range beginning 192.168.0.x, the router won't allow this until you change the router settings to use the 192.168.1.x range.

    7. #6
      delkitch's Avatar
      delkitch is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2014
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Setting up expernal device with Sky Hub router

      Hi yes it was 192.168.2.101

    8. #7
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Setting up expernal device with Sky Hub router

      That'll be why.

      Unless you have changed the IP Address range of the Sky Hub, the default is 192.168.0.x, as Saturday has mentioned.

      Could you try setting it to 192.168.0.101 ?

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    9. #8
      delkitch's Avatar
      delkitch is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2014
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Setting up expernal device with Sky Hub router

      Thank you Saturday and Scubbie I will try this and report back

    10. #9
      delkitch's Avatar
      delkitch is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2014
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Setting up expernal device with Sky Hub router

      Ok I have now added the revised IP address. i have restarted my sky hub. what should happen next?

    11. #10
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Setting up expernal device with Sky Hub router

      Check to see what port-forwarding rules you ave set and see if it all works I guess.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION