Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 11
    Like Tree1Likes

    Messed up chosing new router.

    This is a discussion on Messed up chosing new router. within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; I got hold of a cheap buffalo WZR-600DH to use with a Draytek Vigor 120 modem. But as I was ...

    1. #1
      LeeH1978's Avatar
      LeeH1978 is offline Sky User Member
      Exchange: Barrow Upon Humber
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: SR102
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Jan 2013
      Posts
      132
      Thanks
      12
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Messed up chosing new router.

      I got hold of a cheap buffalo WZR-600DH to use with a Draytek Vigor 120 modem. But as I was reading through the instructions I noticed there was no PPPoA option in the WAN section? I guess this no good?

      Thanks,

      Lee.








      WAN Setup
      Here you’ll find the most important settings to configure your
      internet access and WAN port. DHCP is enabled by default, but you can
      also use PPPoE, PPTP, L2TP, static IP, or HeartBeat Signal. If you
      don’t use a password to log in to your ISP, you may need to enter
      “0000” for the password. Also, for some ISPs you should not enter the
      service name, as it will prevent establishing the connection. If you
      experience connection problems, then leave the service name empty.

      WAN Connection Type Description
      Disabled The WAN port is disabled.

      Static IP A static IP address will be used – enter the
      IP address, subnet mask, gateway, and server
      manually.

      Automatic
      Configuration - DHCP
      The router obtains its WAN-side IP address
      from a DHCP server.

      PPPoE Configure as PPPoE-client.

      PPTP Establishes connection via PPTP.

      L2TP Establishes connection via L2TP.

      HeartBeat Signal If you use a HeartBeat connection, consult
      your ISP for setup information. HeartBeat
      Signal is used only in Australia.

      3G/UMTS Configures Internet Access via 3G/UMTS.
      Enable USB in the “Services” section and
      attach a 3g/UMTS USB stick to the router.
      This setting is available in AirStations sold
      in the European region only.
      Last edited by LeeH1978; 14-03-14 at 07:26 AM.


    2. Advertisement
    3. #2
      LeeH1978's Avatar
      LeeH1978 is offline Sky User Member
      Exchange: Barrow Upon Humber
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: SR102
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Jan 2013
      Posts
      132
      Thanks
      12
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Messed up chosing new router.

      Nobody knows?


      Sent from my iPad using Tapatalk HD

    4. #3
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,903
      Thanks
      810
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Messed up chosing new router.

      You have purchased a Cable router. It doesn't have a built-in Modem. This is where your Vigor 120 comes in.

      The Vigor 120 Modem should work on your ADSL connection. Check out these two pages:

      Connecting Vigor 120.

      MER - PH-Mb Wiki (check notes after point #3)

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    5. #4
      LeeH1978's Avatar
      LeeH1978 is offline Sky User Member
      Exchange: Barrow Upon Humber
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: SR102
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Jan 2013
      Posts
      132
      Thanks
      12
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Messed up chosing new router.

      Thanks very much Scubbie.

    6. #5
      LeeH1978's Avatar
      LeeH1978 is offline Sky User Member
      Exchange: Barrow Upon Humber
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: SR102
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Jan 2013
      Posts
      132
      Thanks
      12
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Messed up chosing new router.

      Sig test

    7. #6
      LeeH1978's Avatar
      LeeH1978 is offline Sky User Member
      Exchange: Barrow Upon Humber
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: SR102
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Jan 2013
      Posts
      132
      Thanks
      12
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Messed up chosing new router.

      Hi Scrubbie, I got online with just the Vigor 120 but the speed was woeful. Only a 2-3 Mbps. Is that normal with no router?

    8. #7
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,903
      Thanks
      810
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Messed up chosing new router.

      You should be able to get more-or-less the same speeds that you get with your Sky router.

      Double check the settings and ensure that you have ADSL2+ selected.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    9. #8
      LeeH1978's Avatar
      LeeH1978 is offline Sky User Member
      Exchange: Barrow Upon Humber
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: SR102
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Jan 2013
      Posts
      132
      Thanks
      12
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Messed up chosing new router.

      Ahhh, it was on multimode. I'll have a look another day. Thanks for your help.

    10. #9
      LeeH1978's Avatar
      LeeH1978 is offline Sky User Member
      Exchange: Barrow Upon Humber
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: SR102
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Jan 2013
      Posts
      132
      Thanks
      12
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Messed up chosing new router.

      Still stuck, I'm connected but the internet, light is off and it's very slow and troublesome to connect.

      This is connect directly to my PC

      Power on
      ACT flashing
      LAN flashing
      DSL flashing
      Internet off.



      I get no joy at all with the router which I expected.

      Last edited by LeeH1978; 15-03-14 at 05:22 PM.

    11. #10
      LeeH1978's Avatar
      LeeH1978 is offline Sky User Member
      Exchange: Barrow Upon Humber
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: SR102
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Jan 2013
      Posts
      132
      Thanks
      12
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Messed up chosing new router.

      Ok, I have ordered a brand new vigor 120 to eliminate that as a problem.


      Sent from my iPad using Tapatalk HD

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION