Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    Wireless Adaptor Help!!!

    This is a discussion on Wireless Adaptor Help!!! within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; I have tried all sorts of configurations, letting Windows configure the adaptor card or letting its own software do it. ...

    1. #1
      bondingi's Avatar
      bondingi is offline Sky User Member
      Exchange: chelmsford
      Broadband ISP: Connect
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Wireless Adaptor Help!!!

      I have tried all sorts of configurations, letting Windows configure the adaptor card or letting its own software do it. I have also changed the security settings on both the card and the Sky router. Basically the problem is my laptop shows it has picked up the signal then it drops off again after 3-4 seconds then picks it up again. If I am in the same room as the Sky router then no problem but move into the next room and no luck. I have tried unplugging cordless phones etc but this makes no difference. The Sky router is sitting ontop of my monitor. I have wasted nearly 2 hours on the phone to Sky tech help and they just have you going round in circles. Why cant they just give a step by step guide to setting up additional computors onto the wireless network.

      I left TalkTalk for this and I cannot even change my sign on password or add additional email accounts for the family.

      Can anyone help please


    2. Advertisement
    3. #2
      Hoagie's Avatar
      Hoagie is offline Sky User Member
      Exchange: Gedling (EMGDDLI)
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Nottingham
      Posts
      271
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Unless you have a particularly thick wall between the rooms it sound like something is broken. Was your previous router or access point better?

    4. #3
      The Doctor's Avatar
      The Doctor is offline Skyuser Member
      Exchange: SSNOR
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      England
      Posts
      603
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      This your own wireless card and not the sky usb dongle? , try changing security to disabled and using the mac as security and remove the router from on top of your monitor.

    5. #4
      bondingi's Avatar
      bondingi is offline Sky User Member
      Exchange: chelmsford
      Broadband ISP: Connect
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      I have set the security at disable and it works fine. Sounds a silly question but what did you mean by set the security at the mac? Can my neighbours get access to my wireless network whilst the security is set at disabled?

    6. #5
      Keiran2K8's Avatar
      Keiran2K8 is offline Skyuser Serial Spammer
      Exchange: Redditch
      Broadband ISP: Max & VM VIP-85 & Be* Pro
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Redditch, WestMidlands, England, UK
      Posts
      3,763
      Thanks
      0
      Thanked 1 Time in 1 Post
      Blog Entries
      3
      Setting the security as open isnt safe at all, Not only letting your neigbours use your wireless, But opening your computer to hackers and any online shopping you may do will be unsecured meaning people from the road could access you Card Number etc etc!

    7. #6
      The Doctor's Avatar
      The Doctor is offline Skyuser Member
      Exchange: SSNOR
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      England
      Posts
      603
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Hence why I said enable mac address as security, unless they have your mac code they aint getting on your router, or if you wish set it to wep make a key then connect to your network its your choice.

    8. #7
      garyb's Avatar
      garyb is offline Sky User Member
      Exchange: Peterborough Central
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Peterborough UK
      Posts
      152
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      bondingi,
      Move the router away from top of the monitor and see what happens?

      Also wireless security...Wireless Security...

      G
      For sale - full set of Encyclopedia Britannica... Not needed as the missis knows everything!...

    9. #8
      bondingi's Avatar
      bondingi is offline Sky User Member
      Exchange: chelmsford
      Broadband ISP: Connect
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Quote Originally Posted by garyb View Post
      bondingi,
      Move the router away from top of the monitor and see what happens?

      Also wireless security...Wireless Security...

      G
      thanks Gary, its made all the difference!!! I have set the security back and it works fine. Cannot believe moving it 2 feet has solved it, wish I had spoken to you sooner. Can you fix central heating as well

    10. #9
      LNB's Avatar
      LNB
      LNB is offline Sky User Member
      Exchange: Padgate LVPAD
      Broadband ISP: Connect at 5 per month
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Warrington
      Posts
      733
      Thanks
      0
      Thanked 1 Time in 1 Post
      Any adapter will do - all the support you need is available here!
      Service recovery 02392 899292

      You got 3 right!
      D'oh! Not good, dude.

    11. #10
      garyb's Avatar
      garyb is offline Sky User Member
      Exchange: Peterborough Central
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Peterborough UK
      Posts
      152
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Quote Originally Posted by bondingi View Post
      thanks Gary, its made all the difference!!! I have set the security back and it works fine. Cannot believe moving it 2 feet has solved it, wish I had spoken to you sooner. Can you fix central heating as well
      No worries, glad it worked. If you have a problem with your boiler, just move it away from the monitor!!

      G
      For sale - full set of Encyclopedia Britannica... Not needed as the missis knows everything!...

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION