Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    Black Sky Hub on Sky ADSL

    This is a discussion on Black Sky Hub on Sky ADSL within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; I have purchased a used Sky hub SR102 will it work on Sky ADSL ? Also as it has been ...

    1. #1
      jdanjoux's Avatar
      jdanjoux is offline Sky User Member
      Exchange: 0191
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom F@ST 2304n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2011
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Black Sky Hub on Sky ADSL

      I have purchased a used Sky hub SR102 will it work on Sky ADSL?

      Also as it has been used i'm assuming it will have the previous owner's details on the hub how do I erase this and put my details on so it connects to my Sky broadband?

      Many thanks

      Jamie


    2. Advertisement
    3. #2
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,903
      Thanks
      810
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Black Sky Hub on Sky ADSL

      Yes the router should work (more in a moment). The Modem is a VDSL Model which is also compatible with an ADSL connection.

      As for any previous owner details, such as port forwarding, etc., simple connect the router to the mains, allow to start up and settle down, then press and hold the 'Reset' button for a good 10 seconds.

      I would also recommend setting your own WiFi details (Wireless name/SSID and Password). The SSID can be almost anything you like, but avoid rude words as it is broadcast publicly. I also advise against using obvious identifiable names such as "Number3" or "JohnsWiFi" as you might be tempted to turn off the router when you are on holiday and people will know you are away. Also it makes it easier for hackers to target you if they know quickly which is yours.

      Once setup, simply connect the router to your ADSL connection. It may take up to an hour for it to connect to Sky's servers for the first time. This is normal. If it doesn't connect after a good hour, give Sky a friendly call and ask someone to unlock the router for you.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    4. #3
      jdanjoux's Avatar
      jdanjoux is offline Sky User Member
      Exchange: 0191
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom F@ST 2304n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2011
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Black Sky Hub on Sky ADSL

      I already have Sky but I use the 2304 router which gives me really poor WiFi range.

      A lot of devices I use are connected to WiFi, if I replicate the SSID for example my current SSID I use is SKY1239 and the password is WAQATRER (fictional) and I apply this to the Sky hub will devices automatically connect to that?

      Jamie

    5. #4
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,903
      Thanks
      810
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Black Sky Hub on Sky ADSL

      That will work.

      I've been using the same SSID & WiFi password on different routers for a while now. Admittedly it is not a classic "SKY12345" or the classic 8 capital letters, but it make migrating between routers easier.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    6. #5
      nobroadband's Avatar
      nobroadband is offline Sky User Member
      Exchange: Southminster
      Broadband ISP: Sky Connect
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Mar 2007
      Posts
      40
      Thanks
      0
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Black Sky Hub on Sky ADSL

      Quote Originally Posted by jdanjoux View Post
      I have purchased a used Sky hub SR102 will it work on Sky ADSL?

      Also as it has been used i'm assuming it will have the previous owner's details on the hub how do I erase this and put my details on so it connects to my Sky broadband?

      Many thanks

      Jamie
      A bit late but I take it you missed the thread about Sky giving out free wi-fi boosters to subscribers ?
      I hope you didn't pay too much for the hub ,as I believe Sky would have sent you a new one for free .
      I received a SR102 to replace my D-link router today under the free booster offer.

    7. #6
      jdanjoux's Avatar
      jdanjoux is offline Sky User Member
      Exchange: 0191
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom F@ST 2304n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2011
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Black Sky Hub on Sky ADSL

      It was free and so received instantly.

      The booster wouldn't bother me. But if I need it I will apply.

    8. #7
      B J's Avatar
      B J
      B J is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      287
      Thanks
      2
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Black Sky Hub on Sky ADSL

      Quote Originally Posted by nobroadband View Post
      A bit late but I take it you missed the thread about Sky giving out free wi-fi boosters to subscribers ?
      I hope you didn't pay too much for the hub ,as I believe Sky would have sent you a new one for free .
      I received a SR102 to replace my D-link router today under the free booster offer.


      I took up the free sky hub offer on friday, today its been dispatched and will take 3-5 days.

      Also shows a picture in my account and its a black router, not sure if thats the one i will get.
      His name was nut, Mr P Nut.

    9. #8
      jdanjoux's Avatar
      jdanjoux is offline Sky User Member
      Exchange: 0191
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom F@ST 2304n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2011
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Black Sky Hub on Sky ADSL

      Its turned out to be a SR101.

      I currently don't have Sky broadband.

      I'm trying to change some settings on the hub using its web interface, but I can't get past the Sky fibre broadband diagnostics page.

      Any chance I can bypass it?

    10. #9
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,903
      Thanks
      810
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Black Sky Hub on Sky ADSL

      You should be able to log in to the router and change the settings, even without it being connected to the Internet.

      If someone has changed the default password, simply press the Reset button on the rear (with the power on) for 10-15 seconds.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    11. #10
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Black Sky Hub on Sky ADSL

      Post #3
      I already have Sky but I use the 2304 router which gives me really poor WiFi range.
      Post #8
      I currently don't have Sky broadband.
      A bit of inconsistency there

      Are you trying to use the router with BT?

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION