Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
    Results 11 to 20 of 21

    Cannot renew IP address from static back to dynamic!

    This is a discussion on Cannot renew IP address from static back to dynamic! within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Rebooting/powering down while computer was unplugged from modem solved it. Thank you both; now to figure out why network transfer ...

    1. #11
      Saraya's Avatar
      Saraya is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2013
      Posts
      17
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Cannot renew IP address from static back to dynamic!

      Rebooting/powering down while computer was unplugged from modem solved it.

      Thank you both; now to figure out why network transfer speeds are so bad on this router. I have read around that the 2504 can perform very poorly over LAN. E.G. Slow LAN speed with Sky supplied SAGEM F@ST 2504 Router
      Was there a solution to this?


    2. Advertisement
    3. #12
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Cannot renew IP address from static back to dynamic!

      Was there a solution to this?
      No, unfortunately, given today's standards all the Sky routers perform badly over LAN as they only perform at a maximum of 100mbps. If you want or need higher LAN speeds your only option is to buy a router capable of Gigabit speeds.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #13
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Cannot renew IP address from static back to dynamic!

      As Tom say, the router you have is limited to a 100mb LAN.

      If LAN (Ethernet) speed is important to you, consider the purchase of a 1Gbit Switch. I did this some time before getting a 1Gbit router and have no regrets with a mixture of 100mb and 1Gbit devices connected to three of them.

      Yes a router which supports 1Gbit would be a whole lot better, but connecting via a 1Gbit switch would allow you to transfer between devices on the LAN a lot more quickly.

      Of course any WiFi connections going through the router would still be limited to the WiFi 54g specs. You may be interested in upgrading your router for FREE at the moment too. The Sky Hub SR101 could be yours and it supports WiFi n (up to 144mbps on a single channel), but still a 100mb LAN.

      Sky Wireless Booster - Helps extend your Wi-Fi signal even further

      You have until late next month or February to redeem this offer. This is being discussed quite a bit already on this forum.

      The other option would be to purchase your own non-Sky router or WiFi Extender and use that.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    5. #14
      Saraya's Avatar
      Saraya is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2013
      Posts
      17
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Cannot renew IP address from static back to dynamic!

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      No, unfortunately, given today's standards all the Sky routers perform badly over LAN as they only perform at a maximum of 100mbps. If you want or need higher LAN speeds your only option is to buy a router capable of Gigabit speeds.
      Quote Originally Posted by Scubbie View Post
      As Tom say, the router you have is limited to a 100mb LAN.

      If LAN (Ethernet) speed is important to you, consider the purchase of a 1Gbit Switch. I did this some time before getting a 1Gbit router and have no regrets with a mixture of 100mb and 1Gbit devices connected to three of them.

      Yes a router which supports 1Gbit would be a whole lot better, but connecting via a 1Gbit switch would allow you to transfer between devices on the LAN a lot more quickly.

      Of course any WiFi connections going through the router would still be limited to the WiFi 54g specs. You may be interested in upgrading your router for FREE at the moment too. The Sky Hub SR101 could be yours and it supports WiFi n (up to 144mbps on a single channel), but still a 100mb LAN.

      Sky Wireless Booster - Helps extend your Wi-Fi signal even further

      You have until late next month or February to redeem this offer. This is being discussed quite a bit already on this forum.

      The other option would be to purchase your own non-Sky router or WiFi Extender and use that.

      Hi both,

      To clarify, my network browser (I haven't had any luck testing FTP) transfer is roughly 1-2mb/s going either direction. This happens with both the Sagem 2504 and a Netgear DG834Gv4.
      I will try a gigabit switch here in the near future, however what concerns me is that a 100mbps network cannot manage more than 1-2mb/s when the theoretical max is about 12mb/s.

      Thanks for the link !

    6. #15
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Cannot renew IP address from static back to dynamic!

      The improved WiFi and the Gbit switch will only improve any internal file transfers. Anything external will still be limited to your Internet connection speed.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    7. #16
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Cannot renew IP address from static back to dynamic!

      To clarify, my network browser transfer is roughly 1-2mb/s going either direction.
      That is about what you would expect from a 10base-T connection. Are you sure your adapters are connecting at 100mbps and not 10mbps. What colour are the port lights on your router?

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #17
      Saraya's Avatar
      Saraya is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2013
      Posts
      17
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Cannot renew IP address from static back to dynamic!

      Quote Originally Posted by Scubbie View Post
      The improved WiFi and the Gbit switch will only improve any internal file transfers. Anything external will still be limited to your Internet connection speed.
      Yes of course, I understand.

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      That is about what you would expect from a 10base-T connection. Are you sure your adapters are connecting at 100mbps and not 10mbps. What colour are the port lights on your router?
      Both adapters say connected at 100mbps full duplex.
      Computer 1 - The left is a solid blinking yellow/orange, I take it that is activity. And the right side is solid orange - connection/power?
      Computer 2 - The left is a blinking orange, and the right is green.
      Historically I only tended to get worried about the colours if one of them is red.
      Last edited by Saraya; 31-12-13 at 12:38 PM.

    9. #18
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Cannot renew IP address from static back to dynamic!

      It is a long time since I used that router but I am fairly sure the yellow/orange light means it is connecting at 10 Mbps. The lights should all be green for a 100mbps connection. Maybe someone else will confirm or deny this?

      Have you checked with the adapters manufacturer that the drivers are fully up to date? Ignore what Windows tells you, go to the horse's mouth.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    10. #19
      Saraya's Avatar
      Saraya is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2013
      Posts
      17
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Cannot renew IP address from static back to dynamic!

      Yes drivers recent as of November I believe and this was from Intel as they seem to be on top of their LAN drivers than Asus.
      I am waiting to hear back from Asus about the lights on the board - if anyone else with this model has noticed their light sequence.

    11. #20
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Cannot renew IP address from static back to dynamic!

      I'm sorry, but I don't understand. Your Profile says you have a Dlink router, you mention Sagem in your first post, then you say Asus, do you mean your PC/Laptop? If so I was referring to the lights on the router. These should always be green on either the Sagem or the Dlink. If you actually have an Asus router, I don't know about that model.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     
    Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION