Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 11 to 15 of 15

    What router advice please

    This is a discussion on What router advice please within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Using normal broadband the adsl cable plugs in to the SR101 then my Ethernet cables go to my hard wired ...

    1. #11
      iang27's Avatar
      iang27 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2013
      Posts
      5
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: What router advice please

      Using normal broadband the adsl cable plugs in to the SR101 then my Ethernet cables go to my hard wired devices.

      If you switch to Fibre I presume you do not use the adsl plug so how does the fibre cable attach, does it use one of the ethernet plugs.

      Just asking as my 4 orts are all used at the minute.


    2. Advertisement
    3. #12
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,908
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: What router advice please

      Since Sky are now supplying the SR102 for new Fibre customers, the process in your case would be as follows:


      • Ship SR102 to customer before 'live date'
      • Once the SR102 arrives manually put on any custom settings on the new router which were on the SR101
      • Next simply swap out the SR101 and connect up the SR102 with the new microfilters or with a new VDSL filtered faceplate (you should purchase this as it is far better than the filters)
      • The SR102 can take up to an hour to connect for the first time, this is to be expected


      Otherwise there is no difference.

      The default WiFi settings will be different to the SR101 in respect of the Wireless name and password. You are free to change these. Personally I do recommend people do change them as the default is "SKYxxxx" and the password is always 8 capital letters. This makes it easier for hackers IMHO.

      When the switch over happens your connection will drop for a period of time. This can be anything from 10 minutes to a couple of hours.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    4. #13
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: What router advice please

      how does the fibre cable attach, does it use one of the ethernet plugs.
      No the SR102 has a separate internet port.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. The Following User Says Thank You to Isitme For This Useful Post:

      iang27 (24-12-13)

    6. #14
      bubblegun's Avatar
      bubblegun is offline Sky User Member
      Exchange: near Glasgow
      Broadband ISP: Sky ADSL
      Router: Sky
      Sky TV: SkyQ
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Scotland
      Posts
      1,478
      Thanks
      23
      Thanked 122 Times in 117 Posts

      Re: What router advice please

      Quote Originally Posted by Scubbie View Post
      Sadly the 50 Installation fee is a standard part of the package, but some have been able to negotiate this.

      A BTO Engineer still needs to be paid to connect up the Fibre connections at the cabinets and also change your connections in the exchange if required.

      You can pay an additional 30 and the BTO Engineer will visit your home to fit a VDSL faceplate and any other wiring changes, if required. The engineer won't connect your router though.
      The 80 assisted install was originally for the engineer to connect the router to the first PC. Has this changed?

    7. #15
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,908
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: What router advice please

      Opps! I'm not sure now you mention it.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

     

     
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION