Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
    Results 11 to 20 of 32
    Like Tree3Likes

    Just downgraded from fibre to ADSL

    This is a discussion on Just downgraded from fibre to ADSL within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Its not looking good, it looks like you have very poor wiring somewhere. This could also account for the poor ...

    1. #11
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Just downgraded from fibre to ADSL

      Its not looking good, it looks like you have very poor wiring somewhere. This could also account for the poor performance you had with VDSL. I assume you are plugged into the VDSL filter, so unless the filter is faulty your internal wiring can be ruled out. Even so, it may pay you to remove the faceplate and iPlate from the master socket and plug straight into the Test socket. You are looking for an increase in the noise margin. If there is no improvement then the wiring between your house and the cabinet are suspect.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    2. The Following User Says Thank You to Isitme For This Useful Post:

      RADZ1973 (03-09-13)


    3. Advertisement
    4. #12
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Just downgraded from fibre to ADSL

      As a comparison, my DLM is on day 5 (although says it's not running) and with a 30db attenuation I'm currently in sync at 15356 kbps down with a 6.5 SNR and 11xx kbps up but I still have double figure SNR on that so might try and get that up a bit if I can.

      This is using a filtered faceplate in the only socket in my house and a quality ADSL cable from Run-It-Direct that I got ages ago when still on o2
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    5. The Following User Says Thank You to IWasNotTheEnemy For This Useful Post:

      RADZ1973 (03-09-13)

    6. #13
      RADZ1973's Avatar
      RADZ1973 is offline Sky User Member
      Exchange: 01424
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: ASUS DSL-AC68U
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Oct 2011
      Location
      Hastings UK
      Posts
      238
      Thanks
      48
      Thanked 17 Times in 11 Posts

      Re: Just downgraded from fibre to ADSL

      Thanx for the advice all, i will wait until the 10 days is up otherwise they will say the same old crap about 10 day bull****. As for my socket its all new from when i had fibre last month, and im plugged straight into it no filters only the built in one. So after 10 days whats your guys advice to try and get my line in good order as Bt and SKY always say its fine. Its so annoying paying for something that could be improved so easily but yet so hard to accomplish.

    7. #14
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Just downgraded from fibre to ADSL

      Try plugging straight into the Test socket as I suggested. Also in the test socket check your line for noise, with a corded phone, dial one digit and listen. You should hear nothing except maybe a faint hiss. Do this direct into the socket and through a filter with the router connected.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. The Following User Says Thank You to Isitme For This Useful Post:

      RADZ1973 (03-09-13)

    9. #15
      RADZ1973's Avatar
      RADZ1973 is offline Sky User Member
      Exchange: 01424
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: ASUS DSL-AC68U
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Oct 2011
      Location
      Hastings UK
      Posts
      238
      Thanks
      48
      Thanked 17 Times in 11 Posts

      Re: Just downgraded from fibre to ADSL

      Will do this but gonna wait till after 10 days as not to upset DLM.

    10. #16
      RADZ1973's Avatar
      RADZ1973 is offline Sky User Member
      Exchange: 01424
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: ASUS DSL-AC68U
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Oct 2011
      Location
      Hastings UK
      Posts
      238
      Thanks
      48
      Thanked 17 Times in 11 Posts

      Re: Just downgraded from fibre to ADSL

      Heres a test i just did by entering my downstream attenuation.



      So is this what i should get if all was well.

    11. #17
      gymno's Avatar
      gymno Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: Just downgraded from fibre to ADSL

      I take it that's the one on the kitz website?

      For my attenuation of 23db, it says i should be getting 19168kbps downstream sync.
      With sky, i've always had 19999kbps sync & now after the improvements made to DLM have 22014kbps.
      RADZ1973 likes this.

    12. #18
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Just downgraded from fibre to ADSL

      So is this what i should get if all was well.
      You would in fact get a bit more as I believe that app is based on a default 6db noise margin. Sky can now work on a lower margin, as your own figures show.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    13. #19
      gymno's Avatar
      gymno Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: Just downgraded from fibre to ADSL

      My 19999kbps was achieved using a 7db noise margin.

      Current stats:
      Broadband Link Downstream Upstream
      Connection Speed 22125*kbps 1160*kbps
      Line Attenuation 23.0*dB 14.4*dB
      Noise Margin 6.3*dB 8.7*dB

    14. #20
      RADZ1973's Avatar
      RADZ1973 is offline Sky User Member
      Exchange: 01424
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: ASUS DSL-AC68U
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Oct 2011
      Location
      Hastings UK
      Posts
      238
      Thanks
      48
      Thanked 17 Times in 11 Posts

      Re: Just downgraded from fibre to ADSL

      Update, day 5.


     

     
    Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION