Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 2 of 2

    Broadband Speeds :(

    This is a discussion on Broadband Speeds :( within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; I've been trying to sort why my auntie's broadband speed has been flagging for the past week or so apparently. ...

    1. #1
      velcro's Avatar
      velcro is offline Sky User Member
      Exchange: Liberton
      Broadband ISP: Connect
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Q
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Edinburgh
      Posts
      26
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Broadband Speeds :(

      I've been trying to sort why my auntie's broadband speed has been flagging for the past week or so apparently.

      I found that she'd plugged a new phone into a different socket without a microfilter, so I've sorted that but the performance hasn't immediately improved.

      I'm a bit confused so am looking for advice. Router stats as below:

      Router Statistics

      System Up Time: 02:08:00

      Port Status TxPkts RxPkts Collision Pkts Tx b/s Rx b/s Up Time
      WAN PPPoA 2262 2347 0 757 763 00:06:36
      LAN Up 3306 4542 0 624 4266 02:08:00
      WLAN Up 123191 97533 0 52494 6050 02:07:34

      Broadband Link Downstream Upstream
      Connection Speed 511 kbps 413 kbps
      Line Attenuation 35.5 dB 21.4 dB
      Noise Margin 21.7 dB 16.16 dB


    2. Advertisement
    3. #2
      seawright's Avatar
      seawright is offline Sky User Member
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2012
      Posts
      3,190
      Thanks
      63
      Thanked 336 Times in 327 Posts

      Re: Broadband Speeds :(

      Looks like the speed has been capped in an effort to compensate for the missing microfilter. I would perform a quiet line test and if that's ok leave it a couple of days to see if DLM kicks in again. If not it might be an idea to give BB tech a call and tell them that there was an internal line fault which has been fixed and ask if they can manually restart DLM.

    4. The Following User Says Thank You to seawright For This Useful Post:

      velcro (23-06-13)

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION