Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    Sky ADSL questions

    This is a discussion on Sky ADSL questions within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi, I am thinking about getting ADSL and am looking at Sky and have some questions 1. Does an engineer ...

    1. #1
      CBG's Avatar
      CBG
      CBG is offline Sky User Member
      Exchange: 01522 - Lincoln - (SLBWD)
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Virgin Media
      Join Date
      Mar 2013
      Location
      Lincoln, UK
      Posts
      61
      Thanks
      22
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Sky ADSL questions

      Hi,

      I am thinking about getting ADSL and am looking at Sky and have some questions

      1. Does an engineer need to come out in to the property to do anything?

      2. Our BT line is not active, would an engineer need to come out to the property?

      3. Do I presume I just bit filters to the made line and the extension, I would be connecting the ADSL modem to the extension and the main line may or may not have a phone attached?

      4. I am going to be using it for Gaming on an Xbox 360 as our Virgin Media internet seems to go to bits from around 4pm onwards for gaming?

      5. Do Sky have an cancellation during the first X days, if so how many days do I have to cancel it all?


    2. Advertisement
    3. #2
      gymno's Avatar
      gymno Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: Sky ADSL questions

      The best thing to do before considering anything else is to check that sky are an LLU operator at your local phone exchange.

      This site is usually up to date with such info:
      ::. Kitz - ADSL line and exchange checker .::

    4. #3
      CBG's Avatar
      CBG
      CBG is offline Sky User Member
      Exchange: 01522 - Lincoln - (SLBWD)
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Virgin Media
      Join Date
      Mar 2013
      Location
      Lincoln, UK
      Posts
      61
      Thanks
      22
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sky ADSL questions

      Yes it is.
      Now back to my questions.

      1. Does an engineer need to come out in to the property to do anything or is it self installed?

      2. Our BT line is not active, would an engineer need to come out to the property?

      3. Do I presume I just fit filters to the made line and the extension, I would be connecting the ADSL modem to the extension and the main line may or may not have a phone attached?

      4. I am going to be using it for Gaming on an Xbox 360 as our Virgin Media internet seems to go to bits from around 4pm onwards for gaming?

      5. Do Sky have an cancellation during the first X days, if so how many days do I have to cancel it all?
      Last edited by CBG; 23-05-13 at 06:56 PM.

    5. #4
      tenar's Avatar
      tenar is offline Sky User Member
      Exchange: Newcastle NINE
      Broadband ISP: sky fibre max
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: none
      Join Date
      Mar 2009
      Location
      newcastle co down
      Posts
      415
      Thanks
      0
      Thanked 41 Times in 39 Posts

      Re: Sky ADSL questions

      1 normally self install of router
      2 depends on if bt line has been removed if it has then will need bt visit
      3 yes fit filter but use main socket for extension specially as you say your a gamer
      4 gaming is fine but does depend on quality of line on unlimited package no limits
      5 there is cancellation usually first 10 days

    6. #5
      CBG's Avatar
      CBG
      CBG is offline Sky User Member
      Exchange: 01522 - Lincoln - (SLBWD)
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Virgin Media
      Join Date
      Mar 2013
      Location
      Lincoln, UK
      Posts
      61
      Thanks
      22
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sky ADSL questions

      Hi,

      The BT line is still connected to the house and has a master BT box on the wall, so I just presume it need to be made active.

    7. #6
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,903
      Thanks
      810
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Sky ADSL questions

      If a line has not been used for more than 12 months, then it is BTO's standard policy to visit the property to ensure that it works 100%. Since you are also getting Sky connected, which I presume would be different to your previous ISP on the BTO line, then it is highly likely that the BTO Engineer will visit anyway.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION